MARTIRII NOSTRI

Simion Ghinea: APOCALIPS INAINTE DE APOCALIPS


,,Iată, trimit între voi niste serpi, niste basilici, împotriva cărora nu există descântece si vă vor musca"

(Ieremia)

Scriitorul francez, Maurice Druon, autorul ciclului de romane "Regii Blestemati", scrie in unul din volumele sale, subintitulat „Când un rege pierde Franta":

„Tragediile istoriei îi dezvăluie pe oamenii de seamă; dar mediocrii sunt cei care le provoacă." La începutul secolului al XIV-lea, continuă autorul, Franta este regatul crestin cel mai puternic, cel mai populat, cel mai activ, cel mai bogat, cel ale cărei interventii au devenit de temut, arbitrajele respectate, protectia căutată. Este limpede, asadar, că pentru Europa începea un secol francez..." Atunci, ce anume a facut ca peste patruzeci de ani, aceeasi Frantă să fie strivită pe câmpurile de bătaie... Pentru ce asemenea prăbusire? Ce anume a inversat destinul? se întreabă autorul; si tot el răspunde: „Mediocritatea. Mediocritatea câtorva regi, vanitoasa lor infatuare, usurătatea in afaceri, incapacitatea de a se înconjura de oameni valorosi... Pe tărâm politic nimic grandios nu poate fi săvârsit si nimic nu dăinuie fără prezenta unor oameni al căror geniu, caracter si vointă să inspire, să înmănuncheze si să îndrume energiile unui popor. Totul se destramă de îndată ce la conducerea unui stat se perindă personaje insuficient dotate. Unitatea se dizolvă când măretia se prebuseste."

Am reprodus aceste pasaje din cartea mai sus citată pentru a aminti că, desi istoria nu se repetă, totusi, aceleasi cauze generează aceleasi efecte, lege inexorabilă ce nu tine cont de tară si epocă. Parafrazându-l, deci, pe scriitorul francez, domnia lui Carol al II-lea ar putea fi numită „Când un rege pierde România".

Un rege corupt si o clasă politică pe măsura lui, nu putea duce decât la dezastrul national din 1940: Dezmernbrarea României Mari. Anii 1930 - 1940, cât a durat domnia acestuia, sunt anii de dinaintea Apocalipsului bolsevic, care coincid cu sfârsitul democratiei si monarhiei Constitutionale.

Regele Carol al II-lea a desacralizat mitul regalitătii - monarhul ca „Unsul lui Dumnezeu" - si ceea ce este si mai grav a întinat prestigiul unei Dinastii glorioase, care desi străină, s-a identificat cu Istoria românilor prin cei doi mari regi, Carol I si Ferdinald I, numele lor fiind înscrise de-apururi in Cartea de Aur a Neamului prin cele două acte majore care au avut loc in timpul domniei lor: Independenta din 1878, fată de Imperiul Otoman si Marea Unire din 1918.

Numele lui Carol al II-lea se înscrie pe lista regilor blestemati de care istoria n-a dus lipsă. ,,Sunt regi buni si regi răi spunea Corneliu Codreanu, vizându-1 pe Carol. În zilele fierbinti ale acelui Septembrie 1940 (Căpitanul nu mai era in viată) Miscarea Legionară a redactat un manifest, difuzat in întreaga tară, cuprinzând treisprezece capete de acuzare, de la dezertarea de pe front, când a contractat o căsătorie morganatică, la cel de genocid. Destinul a facut ca românii să aibă parte nu numai de un rege blestemat, ci si de o clasă politică, care a facut posibilâ o asemenea domnie funestă. Iată ce se putea citi in coloanele ziarului „Dreptatea", in iunie 1935 despre unul din membrii odioasei Camarile regale, singura care dispunea in acel moment de soarta poporului român:

„Generalul Gavrilă Marinescu este un exponent. Un specimen dintr-o serie de cuibare cu plosnite sugătoare de sânge din trupul sănătos al natiei. Focare de infectie. Nici viata filmată a gangsterilor, nu întrece in peripetii si tertipuri, activitatea acestui borfas de junglă". Istoricii care se ocupă de această epocă, vor fi neputinciosi încercând să explice cum de-a fost posibil ca oamenii politici să facă cauză comună cu această lume decăzută, coborâtă până la treapta cea mai de jos a imoralitătii, in fruntea ei aflându-se însusi marele Nicolae lorga - pe cât de mare ca istoric, pe atât de mic ca om politic - si ca om pur si simplu. Într-adevăr, ce căuta el in această cloacă imundă? În acest focar de infectie? Cum de s-a simtit bine in tovărăsia acestor gangsteri? Acestor borfasi de junglă? Rămâi perplex, nu-ti vine să crezi că el n-a fost in stare să se ridice la înăltimea fermitătii bătrânului om politic conservator din secolul trecut care a avut tăria morală si curajul săsi contrazică Suveranul prin celebra ripostă: ,,Aiasta nu se poate Măria Ta!"

Aceasta era lumea partidelor politice, cu mici exceptii, de dinaintea Apocalipsului bolsevic. Lume care, fie va asista indiferentă, fie că va contribui activ la actiunea de exterminare a legionarilor, care n-aveau altă vină decât că, presimtind apropierea Cataclismului, au dat alarma in speranta că va putea fi evitat. Lume care, ea însăsi, va fi înghitită curând de puhoaiele in revărsarea lor turbată dinspre Răsărit - si care va sfârsi in gropile comune de la Aiud, Sighetul Marmatiei, Canalul Dunărea-Marea Neagră.

Se spune in Biblie că Dumnezeu, dacă ar fi găsit măcar zece oameni drepti in cetătile Sodoma si Gomora, s-ar fi înduplecat si nu le-ar fi dat pieririi. În cetatea noastră se găseau atâtia oameni drepti care au fost însă ucisi, nelegiuirile erau asa de mari, păcatele asa de înrădăcinate încât Dumnezeu s-a mâniat in asa măsură încât a îngăduit să se abată asupra ei toare urgiile Apocalipsului din acest secol: când ura devastatoare a cuprins sufletele a milioane de oameni: când s-a vărsat atăta sânge si au curs atâtea lacrimi, ca în nici o altă perioadă din trecutul zbuciumat al neamului nostru; când pe cărările muntilor, in adâncul temnitelor, in satele sterse de pe fata pâmântului s-a auzit strigătul disperat de sfarsit de lume: ,,Sculati voi cei morti, ca să intrăm noi cei vii!".

In lupta cu fortele demonice ale timpului, în care era angajată Miscarea Legionară; în repetatele prigoane la care a fost supusă, femeea legionară a dat dovadă de fidelitate si bărbătie, apărându-si cu demnitate ideile de care era animată. De multe ori, atitudinea ei sfidătoare fată de prigonitori, ne creia un complex de inferioritate. Eram gata să admitem că ea se purta mai vitejeste decât noi bărbatii. Spre a ne linisti constiinta, încercam să găsim si explicatia cât de cât logică. In sufletul bestiilor, oricâtă ură s-ar acumula, tot mai rămâne loc si pentru acel simtământ vag de respect impus de fragilitatea ei fizică. Vai, cât ne înselam! Nu era decât o iluzie. Eram victima propriilor noastre criterii morale: mentalitătii si educatiei noastre. In revărsarea instinctelor lor agresive, de fiară apocaliptică, tortionarii s-au dovedit insensibili, străini de rationamentul nostru. Odată cu instaurarea dictaturii regelui blestemat, femeea legionară era chemată la marele examen al supliciului: când supusă unor metode inumane, imaginate de minti bolnave, apartinând aparatului represiv, avea de ales între abdicare si jerfa supremă.

În toamna anului 1933, adunati in jurul focului, intro seară, pe santierul de la Casa Verde, Căpitanul, Seful Miscării Legionare, ne-a spus: ,,Vreti un model de legionar autentic? Vi-l dau: camarada noastră Nicoleta". Sefa Cetătuilor - Organizatia femeilor legionare - care era de fată, a lăsat capul in pământ. Când l-a ridicat avea lacrimi in ochi. Stia că a fi legionar, asa cum îl vedea Căpitanul, însemna, in primul rând, să nu-ti fie frică de moarte. Si ea se temea că, aflându-se într-o zi in fata mortii, ar purta să sovăie, să dea dovadă de slăbiciune si să-l dezamăgească pe Căpitan.

În 1938, după arestarea Căpitanului, am întâlnit-o in casa generalului Bagdat. Era de nerecunoscut. Plânsese atât de mult încât îi secaseră lacrimile. Postea zile întregi si se ruga pentru viata Căpitanului, aflată in mare primejdie. Era o atmosferă de doliu, ca după înmormântare: de îngrijorare pentru ceea ce ne-ar putea aduce ziua de mâine. Toti eram convinsi că viata Căpitanului se afla in pericol, dar nimeni nu avea curajul s-o spună cu voce tare. Lenuta Bagdat, gazda, pentru a ne da, parcă, curaj, spuse cu voce fermă: ,,Am mărsăluit pe străzi, cântând, anuntând învierea Neamului. Tot asa vom mărsălui si in moarte, tăcuti in înfrângerea noastră dar încrezători in biruinta de mâine."

Curând, au fost arestate amândouă. Într-o zi, fiinta plăpândă bolnavă de ftizie, a fost scoasă din Sanatoriul de la Bârnova, unde era internată si dusă la locul de executie. Aici in fata mortii, Lenuta n-a mai tăcut. Înainte de a se prăbusi la pământ, sub ploaia de gloante, a mai apucat să strige: ,,Trăiască Legiunea si Căpitanul!"

Pe Nicoleta, după ce au schingiuit-o până la epuizarea fortelor fizice, la limita dintre viată si moarte au transportat-o la Crematoriu. Mai pâlpâia viata in trupul ei zdrobit: mai scotea din pieptul ei gemete anemice când au introdus-o in împărătia focului mistuitor, pentru ca numai in câteva clipe din fiinta ei pământească zămislită si modelată de Creator, să nu mai rămână decât un pumn de cenusă.

Punem o întrebare, întrucât n-am aflat până astăzi că cei introdusi in camerele de gazare de la Auschwitz - in cazul că au existat într-adevăr- dacă au fost si torturati in prealabil.

Dar orgia violentelor si al crimelor abominabile nu se va opri aici. Moartea lacomă avea nevoie de cât mai multe victime. Lucia Constanta Grecu Camarada lor Constanta Grecu a adus si ea suprema ofrandă cauzei pentru care lupta, prin sfârsitul ei tragic. Schingiuită si necinstită de tortionari, s-a aruncat in gol de la etajul patru. Gest eliberator prin care părăsea această lume invadată de monstri, spre a se instala de-a pururi in alta, mai bună, mai dreaptă, unde nu există nici suspin, nici durere, nici umilinte, nici scrâsnete din dinti, nici lacrimi.

In 1948, Titi Gâtă, care o înlocuise pe Nicoleta la conducerea Cetătuilor, a împărtăsit aceeasi soartă. După ce i-au mutilat sânii cu clestele a preferat să-si ia singură viata, spânzurându-se in celulă, decât să-si denunte camarazii, încă nearestati, care continuau lupta împotriva bolsevismului.

După cum se poate observa din cele relatate mai sus, există o asemănare izbitoare între metodele folosite de aparatul represiv din timpul dictaturii regale si cele practicate in perioada bolsevismului de mai târziu. După 23 August 1944, legionarii care au fost anchetati de N.K.V.D-ul rusesc, s-au putut convinge din proprie experientă, de această similitudine. Faptul se explică prin prezenta lui Moruzov in fruntea Serviciului Secret de Informatie atasat cu trup si suflat sinistrei Camarile si agent al Moscovei, de unde s-a putut inspira si lua lectii de cum să-ti tratezi adversarii pentru a-i face cât mai inofensivi.

Generatia tânără de azi ar putea presupune că au existat proteste in numele Drepturilor Omului. Nimeni n-a suflat nici un cuvânt. Nici in tară, nici in străinătate. Dimpotrivă, in tară, Dinu Brătianu, om politic mediocru si decrepit, îi scria călăului Armand Călinescu o scrisoare in care justifica uciderea lui Corneliu Codreanu găsind-o ,,necesară". O pată de sânge aruncată in obrazul familiei Brătianu de către chiar unul din membrii săi.

O explozie de bucurie s-a produs in presa Occidentală la vestea crimei din pădurea Tâncăbesti. Armand Călinescu primi titlul de „Omul de fier". Ziarele din Marea Britanie l-au declarat eroul zilei. Omul providential care a „salvat" România. Mai mult, ambasadorul Angliei la Praga s-a crezut dator să-i facă o vizită ministrului român Radu Crutzescu si să-l felicite.

Să vezi reprezentantul unei mari democratii felicitându-i pe micii tirani localnici, exersati in crime, autori ai lichidării democratiei române, e aproape halucinant. Cum halucmantă e si Apocalipsa lui Ioan, reeditată in plan istoric de Oculta Internatională, care si-a pus pecetea pe acest secol infernal.

Simion Ghinea

"Pângărirea fecioarelor", Ed. Buna Vestire - 1995

 

,,Cei care, poate, ne-ar fi crutat de Apocalipsul bolsevic, au fost ucisi în cel dintâi, tot atât de devastator."

 

,,Au trecut prin foc pe fiii si fiicele lor, s-au dedat la ghicire si vrăjitorii si s-au vândut ca să facă ce este rău inaintea Domnului mustrându-i."

Impărati (2 regi) 17

 

„In genunchi în fata altarului pe care te-ai jertfit, privesc cu evlavie obiecte scumpe,  rămase acolo, in cuptorul crematoriului". Mărtisorul Majadahonda dat de Căpitan. O iconită in formă de inimă cu chipul Maicei Domnului, cu Isus in brate, îmi aminteste de Vinerile de post si rugăciune, când in trecerea serii, înaintând cu lumânarea aprinsă spre altar si îngenunchiai in fata icoanei Prea Sfintei Fecioare, Nicoleta, dragostea ce ne-ai sădit-o in suflete e temelia sfintă pe care vom ridica cetate mândră neamului noastru." (Cornelia Novacu)

 

 

Arsă la tălpi, bătută zi de zi până la sânge, supusă supliciului ,,scobitorilor", este tinută sub teroarea aceasta, ca să mărturisească,  luni întregi. Lucia Constanta Grecu, licentiată in fizică-chimie, ajunsă in beciurile închisorii inchizitoriale ale Politiei implora călăii: ,,Mai repede... terminati mai repede..." Sufletul ei nu este mort; simte că no poate si fie prezentă la cununie si de aceea fecioria ei strigă cu tot ce a mai rămas viu. Apoi glasul i-a înghetat pe buze.

 

 

In timp ce Victor Dragomirescu, comandant legionar, îsi revenea la viată după zile si nopti de tortură, comisarul Davidescu împinge in cuptor - cu piciorul - sicriul in care era un om viu. A fost ars de viu întocmai ca martirii de altădată ai crestinismului.

 

 

/ /
INAPOI LA PAGINA ROMÂNIEI NATIONALISTE