Archives for: February 2014

02/26/14

LA MAHALA - AU FOST COMEMORAŢI EROII NEAMULUI

Permalink 04:04:40 am, Categories: Tara de Sus  

CEI CARE UITĂ ISTORIA, RISCĂ SĂ O REPETE

Sângerează în doliu Ucraina, lacrimile durerii se revarsă din inimile tuturor iubitorilor de Neam şi Ţară, Adevăr, Dreptate şi Libertate. Suntem alături de tristeţea lor cu inima zdrobită, fiindcă nu am uitat ce înseamnă sânge şi moarte, deznădejde şi despărţire. Deşi de la acele momente tragice pentru românii din nordul Bucovinei au trecut peste şapte decenii, ele ne urmăresc cu un nou coşmar, dezlănţuit tot de un regim criminal. Duminica precedentă, când întreg Cernăuţiul, întreaga Bucovină îşi lua rămas bun, petrecându-l în ultimul său drum pe eroul naţional Oleksandr ŞCERBANIUK, împuşcat pe EuroMaidanul din Kyiv, la Mahala, raionul Noua Suliţă, clopotele durerii au bătut în unison cu cele din întreaga Ucraină, întru pomenirea EROILOR ce străjuiesc altarele de jertfă ale Neamului, SFINŢILOR MARTIRI, dornici de libertate, celor răpuşi de gloanţele mitralierelor călăilor sovietici în Lunca Prutului, în noaptea de 6 spre 7 februarie 1941.

Read more! »

02/08/14

PENTRU CERUL NOSTRU DE SFINŢI de Maria Toacă

Permalink 06:08:49 am, Categories: Tara de Sus, Vreri si Necazuri  

Bun, dar cu noi cum rămâne?
Ei au fost mari, tragici, sfinţi…
Părinţilor noştri le-au fost părinţi.
Dar noi, dar cu noi?...
Lor le-a fost frig, au pătimit,
Au mers prin zăpadă, prin noroi,
Au murit şi s-au nemurit.

(Nichita STĂNESCU)

Din atâta moarte şi atât de multă suferinţă a românilor noştri, despre care am auzit de la părinţi şi bunici, am citit în cărţi şi ziare, nouă ne rămâne lacrima – singura ce ne spală de dureri şi ne luminează drumul spre Dumnezeu. Avem mare nevoie de acest drum, pentru a ne întâlni acolo cu martirii neamului românesc rămaşi prin străinătăţi, cu acei care n-au avut cui şopti ultimul cuvânt, ultima dorinţă înainte de a-şi da sufletul. Cineva a spus că tiranii din epoca comunismului au umplut cerul de sfinţi. Deşi, după cum ştim din Sfânta Scriptură, în faţa lui Dumnezeu nu există naţionalităţi, toţi oamenii fiind egali şi vorbind aceeaşi limbă, totuşi am atâtea motive să cred că, mai mult decât alte neamuri, avem un cer al nostru de sfinţi, unde se doineşte româneşte!
Ţin în mână o carte voluminoasă (372 de pagini), cu o inimă tricoloră, nu străpunsă, ci ieşită în faţa unui gard de sârmă ghimpoasă. Este „Durerea memoriei”, pe care am primit-o de curând de la îngrijitorul ei Octavian Bivolaru, preşedintele Societăţii „Golgota” din oraşul Cernăuţi. Volumul a văzut lumina tiparului graţie sprijinului financiar al unui român din Elveţia – dl Corneliu Constantinescu. Născut la Buzău, el a emigrat în 1971 în Occident, dragostea şi apartenenţa la neam exprimându-le prin contribuţii concrete la înveşnicirea memoriei martirilor români din nordul Bucovinei.

Read more! »

02/01/14

O apariție editorială monumentală – VECHIUL TESTAMENT

Permalink 06:45:12 am, Categories: Spiritualitate  

(Adaptare în versuri) de IOAN CIORCA, cu sprijinul Asociației ARS VIVAT

La data de 23 Ianuarie, a avut loc lansarea volumului VECHIUL TESTAMENT (adaptareƒ în versuri) de Ioan Ciorca, apărută sub egida Asociației Cultural Creștin-umanitare "Ars Vivat", Ed. Armonii Culturale, Ediție Princeps 2013, legată în piele și inscripționată cu foită de aur.

Cartea cuprinde versificarea textelor din Vechiul Testament. La apariția acestui volum a colaborat substanțial preotul Radu Botiș, președintele asociației mai sus menționate, Ars Vivat, și membru al Ligii Scriitorilor Români, filiala Maramureș. Prefațată de prof. dr. Ioan Chirilă, cartea se constituie într-un veritabil act de evanghelizare printr-o menire cu adevărat apostolică a autorului "într-un veac rătăcit". Sub coordonarea d-lui Claudiu Pădurean, corespondent la Radio România Actualități, lansarea acestei cărți, monument de cultură, a avut loc în spațiul localului "Los Toreros" din Cluj-Napoca, în prezența unui public numeros și avizat. După cuvântul de deschidere adresat de dl. Claudiu Pădurean, Marc, nepotul autorului în vârstă de 7 ani, a recitat primul verset din Facerea.

Scriitorul Al. Florin Tene, președintele LSR, a subliniat rolul Bibliei în cultura omenirii și a apreciat efortul autorului volumului de față, care a elaborat pe parcursul a 15 ani de trudă acest act colosal. Prin gestul său dl. Ioan Ciorca aparține Românei Profunde, care cu modestie, în tăcere, creează pentru veșnicie, pentru tezaurul culturii române, "că o ladă de zestre" a românilor în contextul globalizării. În continuare dl. Al. Florin Tene dă citire a două poeme, creație proprie, cu mesaj religios "Contemporan cu Dumnezeu" și "A înviat Iisus" prin care subliniază permanența credinței.

Read more! »

February 2014
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 << < Current> >>
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28  

Miscarea Net Blog

Bun venit la Blog-ul central!

Search

Misc

XML Feeds

What is this?

powered by b2evolution free blog software