Category: Manifestãri

07/11/11

ZILELE REZISTENTEI NATIONALE ANTICOMUNISTE DE LA SAMBATA DE SUS

Permalink 04:47:45 am, Categories: Manifestãri, Rezistenta Anticomunistã  

Va anuntam pe aceasta cale ca in perioada 22-24 iulie a.c., la Manastirea Sambata de Sus (Fagaras), se vor desfasura manifestarile prilejuite de Zilele Rezistentei Nationale Anticomuniste.
Alaturat va transmitem programul manifestarilor.
Ne-am bucura in mod deosebit sa fiti prezenti la aceste manifestari.
In vederea unei mai bune organizari, ar fi ideal daca ati putea sa ne confirmati participarea dvs. si eventual a altor prieteni si colaboratori, la tel. 0731807061 - persoana de contact Alexandru Onofrei sau pe e-mail: ogoranu@gmail.com.

AFISUL MANIFESTÃRII

Read more! »

04/03/11

INVITATIE - CONFERINTA NATIONALA AFR – CLUJ: 9 APRILIE 2011

Permalink 06:49:03 am, Categories: Manifestãri  

ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA
Str. Zmeica nr. 12, sector 4, Bucuresti
Tel. 0745.783.125 Fax 0318.153.082
www.alianta-familiilor.ro
contact@alianta-familiilor.ro

2 aprilie 2011

Pe 24 martie v-am trimis invitatia la conferinta nationala AFR. Pina atunci a mai ramas o saptamina si trimitem din nou invitatia cu citeva detalii suplimentare. Avem placerea deosebita sa va invitam din nou pe toti la conferinta nationala AFR care anul acesta se va tine la Cluj, Simbata, 9 aprilie. Am pregatit Programul de mai jos in care gasiti detaliile generale privind conferinta noastra. Inca asteptam detaliile finale din partea unor vorbitori. Ne simtim privilegiati sa va putem extinde aceasta invitatie cu toata caldura si tuturor cititorilor nostri. Nu dorim insa sa intelegeti gresit faptul ca vom tine conferinta in aula Catedralei Greco-Catolice din Cluj. Aula catedralei a fost cel mai potrivit spatiu pe care l-am putut inchiria in Cluj pentru conferinta. Va reamintim insa ceea ce spunem des – nu suntem o organizatie religioasa si nu suntem asociati cu nici o organizatie religioasa sau cult religios. In consecinta, locul conferintei nu are nici o legatura cu orientarea AFR.

Read more! »

03/13/10

FORUMUL CIVIC AL ROMANILOR DIN HARGHITA, COVASNA SI MURES

Permalink 03:06:20 am, Categories: Manifestãri  

A P E L

FRATI ROMÂNI din judetele Covasna, Harghita si Mures!

Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita si Mures, vã cheamã sã lãsati pentru o zi grijile voastre acasã si sã veniti la Toplita, sâmbãtã, 20 martie 2010!
Veniti sã ne alãturãm glasurile spre a le spune diriguitorilor tãrii cã în judetele Covasna, Harghita si Mures, trãim peste 400.000 de români! Suntem urmasii celor care secole de-a rândul au înfruntat ,,cele mai crâncene mijloace cu scopul de a ne desfiinta si maghiariza”, cum a afirmat cel ce a fost întâiul patriarh al României, Miron Cristea, fiu al Toplitei Române.
Asemenea mijloace, sub o altã formã, sunt folosite si astãzi împotriva identitãtii si dãinuirii noastre. Iar acestea se petrec dupã mai bine de nouã decenii de la Marea Unire de la Alba Iulia, din 1 decembrie 1918, când Transilvana noastrã strãbunã s-a unit cu România!
Asa cum a hotãrât Adunarea reprezentantilor românilor din judetele Covasna, Harghita si Mures, din 28 octombrie 2006 de la Izvorul Muresului, si de aceastã datã, dorim sã ne exprimãm îngrijorarea pentru continuarea actiunilor anticonstitut ionale ale unor lideri politici si civici maghiari, ce urmãresc enclavizarea acestei zone, prin înfãptuirea autonomiei teritoriale pe criterii etnice a asa-zisului „tinut secuiesc”, si sã solicitãm autoritãtilor statului: Parlamentului României, Presedintiei, Guvernului, precum si întregii societãti românesti, Patriarhiei, Academiei, mass-media, societãtii civile – sã ia atitudine si sã-si exprime, public si neechivoc, o pozitie transantã referitor la actiunile iredentiste, revizioniste si separatiste, care atenteazã fãtis la unitatea si suveranitatea statului si natiunii române.

Read more! »

01/23/10

24 IANUARIE

Permalink 09:09:18 am, Categories: Manifestãri  

O datã de granit. Un popas sãrbãtoresc si o piatrã de hotar pentru toate nãzuintele noastre de ascensiune în viata popoarelor. Vremurile erau tulburi. Constiinta nationalã trezitã în Apus sub forta vizionarã a lui 1848, a mijit în preajma acelui an si 'n Principatele românesti. Actul Unirii s'a putut face numai cu un deceniu mai târziu. Bãrbatii luminati ai timpului au trecut peste toate piedicile întinse de neamurile strãine si peste neîntelegerea rãtãcitilor din Blocul Antiunionist.
Gestul spontan al unionistilor care, printr'o subtilitate proceduralã, au consfintit ideea Unirii dintru început, în persoana colonelului Alexandru Ion Cuza, a uimit strãinãtatea. Protestele au fost înãbusite, prin lovitura de pumn a faptului împlinit. Domnul care întruchipa nãdejdile de mai bine ale celor douã mladite de tarã româneascã, despãrtite de hotarul nedrept al Milcovului, a stiut sã ctitoreascã vremuri noi pentru destinele poporului românesc. Unirea s'a nãscut din entuziasm si renuntare la patimi politice. Actul acesta de importantã istoricã fundamentalã, a crescut din vâltoarea românismului energetic si creator.
Unirea s'a nãscut din avalansa purificatoare si izbãvitoare a credintelor de demult. Demult, demult, au fost oameni în tara româneascã. Neamul a trecut un examen strãlucit atunci când s'a rostit Unirea.
Cade-se acum, la praznicul zilei de 24 Ianuar, sã cinstim memoria boerilor moldoveni si munteni din cele trecute vremuri.
Si numele Domnitorului ctitor de tarã.
Unirea s'a nãscut din suflet vizionar si întelegere în spirit de jertfã. Idealurile cer jertfe si rãstigniri întotdeauna. Fãrã sacrificii si renuntãri la patimile ce sãlãsluesc în legea lutului omenesc, nu existã idealuri.
Unirea s'a fãcut prin jertfã si întelegere. Si nu se poate pãstra altfel. 24 Ianuar 1938 sã fie o aniversare si un jurãmânt sub semnul jertfei.

BUNA VESTIRE

Ziarul "Buna Vestire", 24 Ianuarie 1938

04/14/08

MANIFESTATIE PENTRU BASARABIA IN PIATA UNIVERSITATII

Permalink 04:45:02 am, Categories: Manifestãri  

Fundatia “George Manu” a protestat impotriva mentinerii consecintelor Pactului Ribbentrop-Molotov

Circa 100 de membri si sustinatori ai Fundatiei “Prof. George Manu” au manifestat sambata, 12 aprilie 2008, in Piata Universitatii din Bucuresti impotriva mentinerii consecintelor Pactului Ribbentrop-Molotov in teritoriul romanesc dintre Prut si Nistru.
Florin Dobrescu, secretarul general al Partidului “Pentru Patrie” s-a adresat celor prezenti, exprimandu-si satisfactia fata de pozitia Romaniei in noul context geopolitic, confirmata in timpul Summitul NATO de la Bucuresti, acela de pivot al stabilitatii geostrategice in zona Marii Negre, context deosebit de favorabil unei apropieri reale a Bararabiei de Patria-Mama. Dobrescu a afirmat ca pactul incheiat in 1939 de cei doi criminali – Stalin si Hitler – este nul de drept, iar mentinerea consecintelor sale trebuie sa fie consfintita de actualii conducatorii ai lumii. “Nu vom renunta niciodata la drepturile noastre asupra pamantului dintre Prut si Nistru”, a spus Florin Dobrescu, care a rememorat jertfele date de poporul roman in gulagul sovietic, in inchisorile comuniste si in rezistenta anticomunista din munti.
Profesorul Mircea Nicolau, presedintele Fundatiei “George Manu”, unul din liderii Rezistentei Nationale Anticomuniste si detinut politic timp de 22 de ani, afisand un spirit mai degraba tineresc, in ciuda varstei de 93 de ani, si-a manifestat indignarea cu privire la lipsa de receptivitate a societatii romanesti fata de o manifestare cu atare semnificatii nationale. D-sa si-a afirmat insa nadejdea in puterea lui Dumnezeu, care se va indura de poporul roman, in ciuda apatiei manifestate in societatea noastra, si va crea cadrul favorabil unitatii natiunii romane de pretutindeni.
Doctorul Iosif Niculescu, la randul sau fost detinut politic anticomunist, a sustinut drepturile romanesti asupra provinciei Basarabia, invocand atat argumente de ordin istoric, cat si de drept international. Doctorul Niculescu a afirmat ca asezarea poporului roman in aceasta zona si functia sa de pavaza a civilizatiei europene in fata invaziilor spiritului asiatic apartin vointei divine, d-sa condamnand testamentul expansionist al lui Petru cel Mare, continuat de comunismul sovietic, prezentand ca ridicola pretentia imperialismului rus de a crestina o Europa care era deja crestina de 1000 de ani.
Cei prezenti la manifestatie au scandat: “Basarabia – pamant romanesc!”, “Jos cizma de pe Basarabia!” si “Unitate nationala!”. Tineri dar si veterani ai luptei nationale anticomuniste au purtat drapele tricolore si bennere pe care erau scrise lozinci contra mentinerii efectelor pactului Ribbentrop-Molotov.
Relatare: Florin Dobrescu

09/17/07

LANSARE DE CARTE LA BUCURESTI

Permalink 05:43:17 am, Categories: Manifestãri  

La 92 de ani, Mircea Nicolau, fost detinut politic peste 20 de ani, a lansat volumul “Curajul de a infrunta moartea”

Volumul “CURAJUL DE A SFIDA MOARTEA - CONVORBIRI CU MIRCEA NICOLAU”, realizat de Gabriel Stanescu, editorul prestigioasei reviste romanesti „Origini”, din SUA, a fost lansat oficial duminica, 16 septembrie 2007, la Muzeul de Istorie al Municipiului Bucuresti, in prezenta unui public numeros, reunind vechi luptatori anticomunisti si tineri adepti ai ideilor national-crestine.

P R E Z I D I U L

Centrul atentiei a fost protagonistul volumului, profesorul Mircea Nicolau, care a fost intervievat de reporterii TVR Cultural, in timp ce asistenta a format adevarate cozi pentru a obtine autografe pe cartile cumparate.
Evenimentul a fost moderat de dl Vasile Boroneant, fost director al Muzeului de Istorie a Bucurestiului. Cuvantul profesorului Mircea Nicolau a degajat acelasi suflu tanar, viguros si in acelasi timp elevat, cu care d-sa si-a obisnuit deja auditoriul. Dl Nicolau a evocat atat aspecte importante din activitatea sa in Miscarea Legionara, din perioada celor peste 20 de ani de detentie politica, dar si din perioada de dupa 1989, respectiv munca de reorganizare in Romania, dupa lunga perioada totalitara, a Miscarii Legionare, indicand in acest sens cele 2 organizatii – Fundatia „Prof. George Manu”, al carei presedinte si este, si respectiv Partidul „Pentru Patrie”. D-sa a asigurat asistenta ca, in ciuda afirmatiilor adversarilor sai, Miscarea Legionara nu a incetat sa existe, fiind o prezenta in societatea romaneasca.
Dl Gabriel Stanescu, caruia i se datoreaza acest volum, a realizat o schta de portret a d-lui Mircea Nicolau, aratand importanta acestei carti pentru cei de azi, care nu cunosc suficient istoria recenta a Romaniei.
Dl prof. Constantin Bucescu, si el fost detinut politic, a evidentiat caracterul doctrinar al acestei carti, a carei aparitie era de-acum o necesitate in peisajul cultural romanesc, invitand publicul sa lectureze paginile pe care d-sa le-a asezat alaturi de contributiile marilor doctrinari legionari.
Dl Florin Dobrescu, secretarul-general al Partidului „Pentru Patrie”, a insistat pe abordarile asupra prezentului si viitorului din paginile volumului, subliniind valoarea de Testament politic si spiritual a cartii si chemand tineretul romanesc sa se adune in jurul personalitatii lui Mircea Nicolau spre desavarsirea misiunii d-sale.
Profesorul universitar Ion Coja, prezent in sala, a fost invitat sa ia cuvantul, subliniind importanta lucrarii pentru cunoasterea unor zone din istoria recenta a Romaniei suspuse falsificarii, si exprimand speranta in aparitia unui volum 2, pe care-l considera foarte necesar.

ASPECT DIN SALÃ

09/12/07

INVITATIE: LANSARE DE CARTE LA BUCURESTI

Permalink 06:43:10 pm, Categories: Manifestãri  

MUZEUL de ISTORIE a MUNICIPIULUI BUCURESTI VÃ INVITÃ
DUMINICA, 16 SEPTEMBRIE 2007, ORELE 17,oo
la lansarea volumului
CURAJUL DE A INFRUNTA MOARTEA
CONVORBIRI CU MIRCEA NICOLAU

Autor: GABRIEL STANESCU

PREZINTA: MIRCEA NICOLAU, GABRIEL STANESCU, CONSTANTIN BUCESCU, FLORIN DOBRESCU

Pt. contact: Florin Dobrescu,
0723.604.649 / buciumul@yahoo.com

Mircea Nicolau s-a nascut in 1914 in Bucuresti. Ca student al facultatii de Litere si Filozofie din Bucuresti, a avut ca profesori adevarate personalitati ale intelectualitatii interbelice ca: Nae Ionescu, Mircea Eliade si Mircea Vulcanescu.
In aceasta perioada se incadreaza in Miscarea Legionara (ML), in cadrul careia devine, in 1936, seful organizatiei Ialomita. In 1938-39, sub dictatura lui Carol II, activeaza clandestin in comandamentul de prigoana, constituind legaturi cu structurile din intraga tara. Incepand din ianuarie 1939, este alaturi de Horia Sima, coordonatorul comandamentului clandestin, pe care il gazduieste si il conduce la diverse gazde, pana in martie, cand acesta iese din tara prin Banat. In martie 1939 este arestat dar este eliberat din lipsa de probe. Tot acum preia conducerea organizatiei Corpului Razleti din ML. In octombrie 1940, sub Statul National Legionar este numit seful Politiei in Oltenia. Dupa asa numita rebeliune, este condamnat la moarte in contumacie de regimul antonescian. Arestat in iunie 1941, este rejudecat si condamnat la 20 ani munca silnica. Este eliberat in 1946, iar in 1947 participa la varf la organizarea Rezistentei Nationale Anticomuniste, alaturi de comandantul legionar Nicolae Petrascu. Prins in 1948, este condamnat la munca silnica pe viata. Cunoaste calvarul inchisorilor comuniste, fiind tratat de autoritatile represive ca un element periculos pentru sistem. Eliberat in 1964, la amnistia generala, i se refuza dreptul de a preda in invatamant, muncind toata viata ca muncitor necalificat sau cel mult contabil.
Inca din primele zile ale lui 1990, se remarca activ in reorganizarea vechilor luptatori din tara, fiind unanim si legitim recunoscut ca lider al acestora. In prezent este presedintele Fundatiei „Prof. George Manu”, participand activ la viata social-politica si culturala, prin sustinerea de conferinte si simpozioane publice, editarea revistei lunare Permanente, degajand o vigoare si o stare de spirit specifica mai degraba tineretii.

Afisul manifestãrii

MIRCEA NICOLAU

06/27/07

CONFERINTÃ LA BUCURESTI: "PAGINI DE ISTORIE LEGIONARÃ"

Permalink 06:25:45 pm, Categories: Manifestãri  

Fundatia Culturalã "Prof. George Manu" organizeaza SÂMBÃTÃ, 30 MAI, ORA 17,3o,, la Muzeul de istorie al municipiului Bucuresti Conferinta cu tema: "Pagini de istorie legionara". Vor prezenta: Prof. Mircea NICOLAU, Prof. Univ. Dr. Cosmin DUMITRESCU, Prof. Univ. Constantin BUCESCU

CONCERT DE NAI LA CÂMPUL ROMÂNESC DIN HAMILTON, CANADA

Permalink 05:16:30 am, Categories: Manifestãri  

Sînteti invitati la un CONCERT DE NAI sustinut de invitatul nostru special din România, Radu Nechifor, Duminicã, 1 iulie, ora 15:30 la Câmpul Românesc, Hamilton, Canada.
Absolvent al Universitãtii Nationale de Muzicã Bucuresti, discipol al marelui maestru Gheorghe Zamfir, Lansat primul CD "Esenta de nai" in 2007, Detinãtor al Marelui Trofeu în anul 2006 si al Premiului II în anul 2005 la Festivalul National de Folclor Strugurele de Aur - Jidvei
Detinãtorul Premiului III, la sectiunea "Interpretare instrumentalã" a Festivalului National Mamaia Folcloric 2006, Interpretul piesei de generic pentru Festivalul International de Muzicã Usoarã, Eurovision Junior 2006, Delegatul României la Sesiunea Internationalã a EYP (Parlamentul European al Tinerilor), Potsdam 2007 Euroconcert – Potsdam 2007, Musik Messe – Frankfurt 2007.
Colaborator al Orchestrei Nationale de Folclor "Gheorghe Zamfir", Numeroase concerte si turnee în tarã, si în strãinãtate: Franta (Chateau Thierry), Elvetia (Köniz), Germania (Landshut, Balingen, Tübingen, Karl.s Ruhe), Italia (Montegranelli, Fabriano, Roma).

INTRAREA LIBERÃ
Afisul manifestãrii pdf

06/25/07

80 DE ANI DE LA INFIINTAREA LEGIUNII "ARHANGHELUL MIHAIL"

Permalink 08:02:57 am, Categories: Manifestãri  

Fundatia “George Manu” a aniversat implinirea a 80 de ani de la infiintarea Legiunii Arhanghelul Mihail, sambata 23 iunie 2007, printr-o ceremonie desfasurata la mormintele a doi dintre intemetorii acestei organizatii: Radu Mironovici si Corneliu Georgescu, in cimitirul satului Tiganesti (comuna Ciolpani, jud. Ilfov).
Cei circa 150 de participanti, in cea mai mare parte a lor tineri, au asistat la o slujba religioasa de pomenire a “tuturor celor morti in credinta legionara”, in prigoane, in temnite, in Rezistenta anticomunista, de-a lungul celor 8 decenii. Slujba a fost oficiata de un sobor de preoti, in frunte cu parintele Alexandru Capota, vechi legionar si fost detinut politic.
ML
Pe toata durata ceremoniei, tineri in costume nationale au facut de garda la mormintele celor doi comandanti ai Bunei Vestiri.
Camaradul Radu Popescu a vorbit celor prezenti, evocand principalele momente parcurse de Miscarea Legionara, incepand cu incepand cu infiintarea, la 24 iunie 1927, a Legiunii Arhanghelul Mihail, la initiativa grupului Vacarestenilor, avand in frunte pe Capitanul Corneliu Zelea Codreanu. Radu Popescu a subliniat caracterul profund regenerator in plan spiritual al Legiunii, destinata a fi intai de toate o scoala de ridicare morala, de formare a caracterelor, in vederea scopului final – Invierea Neamului Romanesc.
null
Au fost evocate figurile celor doi vacaresteni – Radu Mironovici si Corneliu Georgescu, subliniindu-se de asemenea rolul esential al Comandantului Horia Sima in salvarea Miscarii Legionare dupa sangeroasa prigoana din 1938-40 si promovarea fenomenului legionar in intreaga lume. Cuvantul camaradului Radu Popescu s-a constituit intr-un indemn adresat celor prezenti, pentru continuarea, pe aceleasi liniamente, a idealurilor concretizate in urma cu 80 de ani, prin intemeierea Legiunii Arhanghelul Mihail.
Camarazii au intonat “Imnul legionarilor cazuti”, aducand salutul lor celor care au pus piatra de temelie a mantuirii neamului.
null
Intreaga asistenta s-a deplasat ulterior in padurea Tancabesti, la locul asasinarii, in 1938, a Capitanului, Nicadorilor si Decemvirilor. Dupa rostirea unei rugaciuni, a luat cuvantul d-l prof. Mircea Nicolau, presedintele Fundatiei “George Manu”. Varf al Rezistentei Nationale Anticomuniste si detinut politic timp de peste doua decenii, d-l Mircea Nicolau s-a adresat camarazilor sai, atat celor prezenti cat si celor morti in credinta legionara. Prin discursul impresionant si in acelasi timp electrizant, profesorul Nicolau a exprimat hotararea de a ramane atasati crezului pentru care atatea mii de camarazi, in frunte cu Capitanul, s-au jertfit, subliniind comuniunea sufleteasca care ne uneste pe toti, in duhul care i-a animat pe cei care, acum 80 de ani, intemeiau Legiunea.
In fata impunatoarei troite ridicate pe locul jertfei supreme, cei prezenti au facut front si au salutat cu salutul legionar. S-au intonat Imnul legionarilor cazuti si “Sfanta tinerete legionara”.A fost impresionanta prezenta unui mare numar de tineri, dar si a numerosi veterani ai Miscarii, veniti din diferite zone ale tarii, la aceasta aniversare a 80 de ani de la intemeierea Legiunii Arhanghelului Mihail.

Florin Dobrescu
buciumul@yahoo.com
M L

:: Next Page >>

February 2018
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 << <   > >>
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      

MISCAREA LEGIONARÃ

Search

Misc

XML Feeds

What is this?

powered by b2evolution free blog software