22 SEPTEMBRIE 1939 - RÃSCRUCI INSÂNGERATE

09/22/10

22 SEPTEMBRIE 1939 - RÃSCRUCI INSÂNGERATE

Permalink 10:28:17 am, Categories: Miscarea Legionarã, Mãrturii  

Ziarul "Buna Vestire", 22 Septembrie 1940
In Constanta

Preotul Chivu Ion din Vilsoara-Cobadin, a fost impuscat de seful postului de jandarmi pe soseaua Constanta - Cobadin. Ranit numai, a incercat sa fuga dar plutonierul l-a doborât cu lovituri de pat si apoi cu focuri de revolver. Apoi l-a jefuit de bani si imbracaminte.
Il plang sotia si doi copii.
Preotul Secareanu din comuna Dulgheru a fost trecut telefonic pe lista de impuscare. Seful de post ezitand executarea ordinului, maiorul P.M. a venit personal cu masina sa-l ucida. Intre timp seful postului se decisese...
Il plang sotia si copiii.

ASTFEL DE SCENE GROAZNICE, DE LEGIONARI ASASINATI SI EXPUSI PUBLICULUI, AU AVUT LOC PE TOT CUPRINSUL ROMANIEI!...

Preotul Mocanu, tot din judetul Constanta a fost ucis in aceleasi conditii.
Toti au fost expusi in sosea cu placardele de tradatori de neam.
Au fost inmormantati fara popã si fara sicrie.
Tot in Constanta, in suburbana Bratianu a fost omorat in conditiuni necunoscute pana astazi studentul Chiriazi Constantin, secretarul sediului legionar. A fost si el expus in margine de drum.

[More:]

In Hunedoara

Legionarul Popa Petre, lacatus din Simeria, abia iesit din inchisoarea din Caransebes a fost impuscat la marginea Simeriei si expus cu tablita de tradator in sosea.
Il plange o maica batrana si fara alt sprijin.
Sarbu Nicolae, agent veterinar din Herepeia fost si el detinut pentru credinte legionare a fost impuscat in spatele cetatii Deva.
Cornea Gheorghe, agent sanitar, a fost omorat langa comuna Branisca de unde era de loc. Fusese in inchisoare. Il plange o mama si o sotie.
Toti trei aruncati intr'o groapa langa Deva, pe dealul "Scorus", fara popa, sicriu sau cruce.

In Caliacra

Studentul Petre Caranica, ridicat din familie dela Bazargic de maiorul H. si fosta garda nationala. Dus pe dealul Zimmermann pe soseaua spre Balcic a fost impuns cu baionetele pe la spate. Cand au vrut sa traga Caranica s'a intors si a strigat: "TRAGETI DREPT IN FATA MEA NU PE LA SPATE. TRAIASCA LEGIUNEA SI CAPITANUL". Atunci l-au omorît ciuruindu-l de gloante. Populatia a asistat la dramã. A fost expus in piata Bazargic si apoi ingropat de jandarmi.
Tul Cavachi, absolvent al comertului superior a fost ucis de comisarul Popescu din Bazargic si de seful postului de jandarmi din comuna "Unirea" la 1 km. jumatate de padurea Cavarna.
Expus în Cavarna.
Chita Popescu agricultor din Ceamurlia omorît de capitanul T. si de jandarmi pe un deal in drumul spre Bazargic si expus la margine de sant.
Il plâng 4 copii si un sat întreg.

Pingbacks:

No Pingbacks for this post yet...

February 2018
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 << <   > >>
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      

MISCAREA LEGIONARÃ

Search

Misc

XML Feeds

What is this?

powered by b2evolution free blog software