Corneliu Codreanu - CIRCULÃRI SI MANIFESTE
CIRCULARA NR. 126

Am luat hotarîrea de a înfiinta în fiecare capitala de judet o scoala de primari legionari, iar în Bucuresti o scoala de prefecti legionari.

Aceste scoli vor avea misiunea de a creia în fiecare comuna (rurala sau urbana) cel putin 5 oameni care în orice moment sa poata îndeplini în cele mai bune conditiuni, functiunea de primar.

Deasemeni vor avea misiunea de a creia pentru fiecare judet cel putin 5 oameni care sa poata îndeplini în aceleasi bune conditiuni Functiunea de Prefect.

Cei ce vor urma aceste cursuri vor fi alesi dintre cei mai apti avându-se în vedere:

1. Capacitatea (puterea de a pricepe si a rezolva bine lucrurile, problemele).

2. Corectitudinea cea mai severa.

3. Simtul ordinei.

4. Simtul gospodariei.

5. Buna cuviinta, dragoste de oameni si de lucrurile tarii. Rabdare si tact. Stapânirea nervilor.

6. Zelul de a-si face datoria pâna la ultima limita si dincolo de ea, adica sentimentul sacrificiului persoanei sale.

Aceste cursuri se vor face sub conducerea mea. Prelegerile în numar de 20 sau 30 vor fi tiparite. Se va pleca însa dela practica lucrurilor.

Astfel încât legionarul sau prietenul legionar care va intra într'o primarie sau prefectura cu însarcinarea de a conduce, sa stie din primul moment ceiace are de facut.

Iar daca da dovada de nepricepere sau incorectitudine sa fie înlocuit automat de cel din spatele sau, fara ca serviciul sa sufere ceva.

Aceasta scoala legionara voieste sa repare greseala de pâna acum care sustinea ca pentru a conduce un tramvai este nevoie de scoala, iar pentru a conduce o comuna sau un judet, nu-i nevoie de nici o scoala.

Legionarul trebuie sa fie pregatit solid pâna în cele mai mici amanuntimi pentru clipa în care va suna ceasul sau.

Bucuresti, 20 Ianuarie 1938