Generalul Gabriel Marinescu: Prefect al Politiei Capitalei si apoi Ministru de interior. A ordonat si supravegheat direct uciderile de legionari dela Prefectura. Era unul din "bratele de executie" ale regimului Carol II.
Generalul Ion Bengliu: Inspector General al Jandarmeriei, era al doilea "brat de executie" al faradelegilor regimului carlist.
Generalul Gheorghe Argeseanu: Fost Comandant al Corpului II Armata, numit Prim Ministru in 21-22 Septembrie 1939, a acoperit cu prestigiul hainei sale militare uciderile in masa ale legionarilor din noaptea de groaza 21-22 Septembrie 1939.
Colonelul Gherovici: din Inspectoratul de Jandarmi. Mana dreapta a lui Bengliu. A luat parte directa la asasinarea lui Codreanu.
Colonelul Zeciu: Prim Procuror Militar, a organizat asasinarea si inmormantarea lui Corneliu Zelea Codreanu si a celor 13 legionari ucisi impreuna cu acesta.
Colonelul Anibal Panaitescu: din Jandarmerie, schingiuitor notoriu si ucigas de legionari.
Colonelul Negulescu: Presedintele Tribunalului Militar din Cluj. S'a distins prin multe sentinte condenatorii nedrepte contra legionarilor. A permis ca, fiind inca sub jurisdictia Tribunalului Militar, sa fie dati politiei pentru a fi ucisi la Huedin-Cluj, 7 legionari.
Maior Aristide Macoveanu: din Jandarmerie. A luat parte la pregatirea si executarea uciderii lui Corneliu Codreanu. Era seful unuia din furgoanele care transportau pe detinuti si a dat ordinul de a fi executati prin strangulare cu funii, cand treceau prin Padurea Tâncăbesti.
Maior Iosif Dinulescu: din Jandarmerie. Impreuna cu Macoveanu a luat parte la executia lui Corneliu Codreanu, in forma descrisa mai sus.
Maior Alexandru Popescu: Seful Jandarmeriei din Constanta. Cunoscut in aceasta provincie prin ura si cruzimea lui fata de legionari. Personal a impuscat pe preotii Chivu si Stoica Mocanu, din judetul Constanta.
Maior Scarlat Riosianu: Comandantul Jandarmeriei din Ramnicu-Sarat. A luat parte la pregatirea asasinarii lui Corneliu Codreanu si ceilalti 13 legionari.
Capitanul Blebea: din Jandarmerie. La ordinul acestuia au fost ucisi la Huedin (Cluj), 7 legionari.
Sublocotenentul Cinghita: din Jandarmerie. A comandat executarea (si chiar a tras) a 31 de legionari legati de mâini si de picioare, la iesirea acestora din lagarul dela Vaslui.
Plutonierul Sârbu: jandarm, din lotul celor alesi pentru strangularea legionarilor in furgoanele ce-i transportau la Jilava. El l-a strangulat pe Corneliu Codreanu.
13 Plutonieri Jandarmi: Fiecare din acestia a strangulat un om in acele doua faimoase si tetrice furgoane ale mortii.
Victor Iamandi: Ministru de Justitie in marea prigoana carlista. A luat parte, ca membru influent al regimului, la asasinatele petrecute atunci. In toate momentele grele prin care a trecut Miscarea Legionara, il gasim ca instigator al acestora. In guverul Duca era Secretar de Stat la Interne si a dirijat represiunea ce-a avut loc atunci.
Radu Pascu: Fost Prim-Presedinte al Curtii de Apel din Bucuresti. A luat parte la prigoana contra legionarilor sub regimul carlist.
Moruzof: Seful Serviciului de Informatii al Armatei. A fost una dintre piesele importante ale sistemului carlist si co-partas la violentele si asasinatele comise atunci.
Niky Stefanescu: Director al Sigurantei Statului. Era al treilea "brat de executie" al regimului Carol II. Sub directia lui s'au comis schingiuirile dela Siguranta unde s'au ucis zeci si zeci de oameni nejudecati si nevinovati.
Vasile Parisianu: Director al Prefecturei de Politie din Bucuresti. A luat parte la toate crimele comise acolo.
Pavel Patriciu: Comisar al Prefecturei de Politie din Capitala. Schingiuitor cunoscut si temut in randurile legionarilor.
Panova Ion, Bonea Niculescu, Otto Reiner, L. Constantinescu, P. Malenschi, N. Graman, Iuliu Horvath, Victor Horvath, Petre Gheorghiu, C-tin Popescu, Miron Tudor, C. Boulet, Marin Georgescu: toti acestia erau agenti ai Prefecturei de Politie din Bucuresti. Faceau parte din asa numita "brigada mobila" care se ocupa cu descoperirea si lichidarea sumara (de preferinta prin sugrumare si ardere la crematoriu) a legionarilor in orice punct al tarii, unde ar fi fost semnalati acestia. S'au distins prin cruzimi nemaipomenite.
Mihail Vârfureanu: Student la medicina si legionar. Este captat de politie ca agent informator. In timpul prigoanei lui Carol II reuseste sa ajunga Seful Studentimii Legionare din Bucuresti. In aceasta calitate are legaturi stranse cu grupul de conducere clandestin al Miscarii. Dă informatii importante politiei care conduc la prinderea si executarea multor camarazi de-ai lui. Este demascat deabia in urma arestarii si uciderii sefei femeilor legionare, Nicoleta Nicolescu, arestata in timpul unei intrevederi cu acest individ.
Restul de detinuti dela Jilava, ale caror nume ne lipsesc aici in exil, erau jandarmi si comisari de politii, asasini de speta celor descrisi mai sus.
[In toate publicatiile interesate in a defaima Miscarea Legionara, care se ocupa cu aceste evenimente pe care le trateaza partinitor, îi numesc pe toti acesti asasini "personalitati politice" impuscate la Jilava. Nimeni nu scoate o vorba macar asupra profilului moral al acestei bande de criminali fiorosi, pusi in slujba unui regim politic scelerat.]