Mișcarea Legionară / Legiunea "Arhanghelul Mihail"

Bine ati venit Mișcarea Legionară
Sunday, February 25 2018 @ 06:11 PM MST

"Jos Comunismul" versus part-time revolution de Lidia Melinte

Nici nu mai știu ce să mă bucure sau să mă întristeze mai întâi. Faptul că strigăm din nou "Jos Comunismul" sau faptul că nu suntem destui care să facem asta? Faptul că tinerii ies din casă sau că jandarmeria are ordin să ciomăgească? Faptul că Ponta face greșeli prea mari care îl vor scoate din scenă sau faptul că tot cineva din aceeași nomenklatură îi va lua locul?

Un prieten îmi spunea că tinerii aceștia care au ieșit în stradă, cu zornăială de monede în sticle de plastic, la început, pot să creeze o mișcare. Să ia totul de la zero.

Apăruse ieri un event pe Facebook care anunța un miting la Universitate. Comentariile celor care au dat Like și Join erau cu Jos Ponta și guvernul. Pentru că în multe astfel de ocazii mesajele se diluează (mereu vine câte unul cu Jos Băsescu cu intenția de a deturna evenimentul), cineva a scris că mesajul trebuie să se oprească doar la atât - Ponta și guvernul. Replica a venit atunci: "Azi este 16 decembrie. Ați uitat ceva, ceea ce este grav". Și totuși, nimeni de acolo din listă nu uitase. Răspunsul a venit prompt, din partea altcuiva: "Jos Comunismul"! Cert este că duminică la guvern am auzit strigându-se "Jos Comunismul"! Imediat am auzit și replica: "Ce comunism? Asta nu mai există".

"Noi nu i-am sancționat pe cei care au omorât în 89. Ne-au scos în stradă și au tras direct în noi. Generalul Ioan Geoană (chiar tatăl "prostănacului", nu-i așa?) a dat ordine să se distribuie arme populației. El era Șeful Comandamentului Apărării Civile. Cum să dea ordine să se distribuie arme civililor și cu ce mandat? La "revoluție", el împreună cu toți ceilalți, Stănculescu, Iulian Vlad, Gelu Voican Voiculescu, Bârlădeanu, Mazilu, Brucan sunt vinovați de genocid. Să nu-i uităm pe entertaineri"

După 24 de ani de post-ceaușism (sau fesenism) pricepi mai bine cum stă treaba cu comunismul. Ori îi prinzi mecanismul prin care acesta supraviețuiește disimulat ori spui că el nu mai există. Dar asta e o altă poveste (care merită dezvoltată cu altă ocazie).

"Revoluția" română eșuată împlinește 24 de ani. Înscenată de unii și confiscată de alții, ea a fost totuși oportunitatea cea mai bună de unde s-a strigat împotriva comunismului. Din păcate cu un preț mult prea mare.

Istoria e ciclică. Acum 24 de ani ne-am dorit "Jos Comunismul". Dar pentru că n-a fost să fie, pentru că i-am privit prea mult la televizor pe cei care și-au învelit scopurile lor în visele noastre, astăzi, copiii noștri ies iarăși în stradă și strigă "Jos Comunismul" și pentru noi.

Acum 24 de ani credeam că cei care au venit în locul lui Ceaușescu nu vor semăna cu el. Nu ne-am imaginat că pe Ceaușești îi vor linșa, pe noi ne vor scoate în stradă, vor trage în noi și apoi ne vor servi scenarii cu teroriști.

Ne-am fi așteptat, în schimb, la un mare proces al comunismului, cu dezvăluiri, cu expunerea tuturor vinovaților, nu doar a lui Ceaușescu. Măcar un fel de proces de la Nurenberg. Un proces care să condamne torționarii închisorilor, nu o realitate în care aceștia primesc pensii uriașe. Un proces care să restabilească demnitatea celor care s-au opus comunismului, o modalitate de compensație pentru cei care și-au riscat sau pierdut viețile pentru că spus "nu" degradării umane prin comunism. Un proces care să demonteze întreg aparatul de stat care a terorizat milioane de oameni în toți cei 50 de ani. Un proces care să-l readucă pe rege, așa cum s-ar fi cuvenit legal, nu un lider de lovitură de stat, școlit la Moscova, care ne-a mințit că nu va candida, dar ne-a băgat timp de 10 ani într-o buclă a istoriei de unde nu mai putem ieși.

Noi n-am dus niciodată la bun sfârșit "Jos Comunismul". Atunci, în decembrie am fi avut șansa dacă n-am fi acceptat acel Front al Salvării Naționale de la bun început. Știam că Iliescu vine de la Moscova și că toți, Roman, Bârlădeanu, Brucan, Iulian Vlad, Dan Marțian erau cu toții din nomenklatura de partid. Știam că ei și alții asemenea lor nu aveau cum să aducă cu ei decât un ceaușism "cu fața umană". Dar și ei știau că există 80% care o să le mănânce din palmă. Așa că n-au mai făcut altceva decât să se adereseze acestor 80%. Așa s-a născut electoratul gen Antena 3 - foști secretari de partid, lideri de sindicat, fetele de la APACA care aplaudau minerii sau alții care visau și ei firmituri de la masa FSN. De atunci a început bâlciul, cacialmaua, iar decăderea societății începută cu brio de către Dej și Ceaușescu n-a mai putut fi oprită.

Astăzi, copiii "revoluției" de atunci, încep să înțeleagă cum li s-a furat viitorul. La Guvern, duminică, ei au strigat "Jos Iliescu", "Ceaușescu n-a murit, este Ponta travestit". Și apoi "Jos Comunismul". Simbolic și nesimbolic, Iliescu reprezintă dictatura micimii de spirit și a marilor tunuri securiste care ne-au secătuit, sărăcit și umilit.

Comunismul nu mai există? La protestele din fiecare duminică există mereu cineva lovit de jandarmi. SMURD-ul e chemat de fiecare dată. La Pungești oamenii din sat sunt atacați pe ulițele satului și bătuți din senin. Jandarmii care îi lovesc au liber de la prim-ministru să facă asta, ba sunt chiar felicitați. Paternul e cel al "revoluției", al mineriadelor.

Imaginea de pretinsă democrație s-a sfărâmat oricum din momentul în care primul jandarm a lovit primul om din Piață, din Pungești sau de oriunde. Oamenii aceștia sunt fără apărare în fața unor trupe speciale.

Dintotdeauna comunismul s-a "predat" cu bâta. Lenin a fost cel care a pus accentul pe necesitatea revoluțiilor sângeroase. Apoi Stalin, Mao și Pol Pot n-au făcut altceva decât să pună teoria în practică. Acești "revoluționari" ai societății omului nou au tratat dintotdeuana omul ca pe un animal. Ca pe o brută prin care ei, nomenklatura trebuie să-și atingă scopurile. Asta este ceea ce vedem astăzi. Jandarmii bătăuși sunt un instrument - din atâtea altele - pe care ei îl folosesc. Ne folosesc pe unii împotriva altora. Întotdeauna au procedat astfel.

Noi nu i-am sancționat pe cei care au omorât în 89. Ne-au scos în stradă și au tras direct în noi. Generalul Ioan Geoană (chiar tatăl "prostănacului", nu-i așa?) a dat ordine să se distribuie arme populației. El era Șeful Comandamentului Apărării Civile. Cum să dea ordine să se distribuie arme civililor și cu ce mandat? La "revoluție", el împreună cu toți ceilalți, Stănculescu, Iulian Vlad, Gelu Voican Voiculescu, Bârlădeanu, Mazilu, Brucan sunt vinovați de genocid. Să nu-i uităm pe entertaineri, cei care ne țineau de vorbă la televizor - Teodor Brateș și Ioan Grigorescu. Și ei sunt la fel de vinovați.

Au ucis peste 1000 de oameni. Au filmat asta și au vândut casetele în occident. Au spus că au făcut o revoluție în direct și au făcut bani din asta. Am fost gladiatorii lor. A fost război civil și ei s-au lăudat că au dus o revoluție.

Copiii "revoluției" de atunci sunt acum oameni în toată firea. Nu mai vor să ignore pe cei care le-a confiscat viitorul. Pot să înțeleagă și să judece. Chiar trebuie s-o facă. Faptul că în protestul lor asociază pe Ponta cu Ceaușescu, că strigă "Jos Iliescu", la fel cum se striga în Piața Universității în 90, înseamnă că au înțeles firul logic al Răului cel mare.

În timp ce părinții lor se mai agață de fantoma comunismului fesenist și se împart în "băsiști" și "useliști", ei vor s-o ia de la zero. Istoria, confiscată și ea 24 de ani, se răzbună. Tinerii uciși de gloanțele securiștilor în 89 și de mineriadele lui Iliescu și Roman cer și ei să fie răzbunați. Cu toții am așteptat prea mult. Nu mai e timp pentru part-time revolution.
Lidia MELINTE
Epoch Times

Trackback

Trackback URL for this entry: http://miscarea.net/geek/trackback.php?id=20131218012705928

No trackback comments for this entry.