Mișcarea Legionară / Legiunea "Arhanghelul Mihail"

Bine ati venit Mișcarea Legionară
Sunday, February 25 2018 @ 06:21 PM MST

Trimite stirea unui prieten Vezi Versiunea pentru Imprimanta

"UN AN LÂNGĂ CĂPITAN" LANSATĂ OFICIAL IN PREZENȚA AUTORULUI

SEARĂ DE NEUITAT LA CRAIOVA

Seara de 8 octombrie 2010 va ramane in memoria craiovenilor ca una de neuitat.

La varsta de 87 de ani, fostul detinut politic Ilie Tudor, tatal artistului Tudor Gheorghe, si-a prezentat cartea de amintiri in fata publicului craiovean, in cadrul unei manifestari organizate de Fundatia 'Buna Vestire" si Federatia Romana a Fostilor Detinuti Politici Luptatori Anticomunisti, in Sala Medievala a Casei de Cultura "Traian Demetrescu" din Craiova.

Condamnat, in anii 1950, de regimul comunist, la 22 de ani de munca silnica - din care a executat 6, pana la amnistia generala din 1964 - Ilie Tudor a fost unul din cei 70 de copii saraci luati din satele Olteniei si crescuti, la inițiativa lui Corneliu Zelea Codreanu, la sediul legionar din strada Gutenberg, din Bucuresti, cu scopul de a studia Comertul, în perspectiva mai lunga a realizarii unor structuri economice cu ajutorul carora, legionarii doreau sa elimine dominanta elementelor alogene din acest sector, nu prin violenta, ci prin concurenta.

Dl. Ilie Tudor a prezentat publicului imaginea lui Corneliu Codreanu - asa cum a putut-o percepe, desigur, un adolescent, in cele aproape 12 luni traite la sediul legionar -, temperamentul acelui om, trairile lui in anumite momente, dar si fascinatia - inexplicabila inca - exercitata asupra unor mase impresionante de oameni.
Trimite stirea unui prieten Vezi Versiunea pentru Imprimanta

"MENIREA NAȚIONALISMULUI" DE HORIA SIMA A FOST LANSATĂ LA PLOIEȘTI

Cartea lui Horia Sima, "Menirea nationalismului", aparuta anul acesta la Editura Sanziana, a fost lansata joi 26 martie 2009, la Ploiesti, in cadrul zilelor Bibliotecii Judetene "Nicolae Iorga". Manifestarea, desfasurata sub auspiciile Fundatiei "George Manu", s-a bucurat de atentia unui public numeros, alcatuit in mare parte din tineri, in special studenti si elevi de liceu.
Trimite stirea unui prieten Vezi Versiunea pentru Imprimanta

PREZENTARE DE CARTE: "CRANII DE LEMN" DE ION I. MOȚA

Apărută pentru prima dată în România după 68 de ani, culegerea de articole ale liderului legionar Ion Moța, intitulată "Cranii de lemn", va fi lansată în cadru festiv duminică, 11 ianuarie 2009, orele 15,oo, la Muzeul de Istorie a Municipiului București (Palatul Șuțu - Piața Universității, peste drum de Biserica Colțea).
Cu această ocazie, vor vorbi pe marginea subiectului cărții și personalității autorului, dl prof. Mircea Nicolau, presedintele Fundatiei "George Manu" si dl prof. univ. dr. Cosmin Dumitrescu.

Participanții vor putea urmări proiecția documentarului "Moța și Marin, în apărarea civilizației europene", realizat de Editura Sânziana.

Intrarea este liberă.

Detalii la tel: 0722.749.249, e-mail: buciumul@yahoo.com
Persoană de contact: Florin Dobrescu
Trimite stirea unui prieten Vezi Versiunea pentru Imprimanta

Corneliu Zelea Codreanu în lupta anticomunistă a poporului român de Nicolae Rosca

Editura "Carpatii" -Traian Popescu - Madrid
BIBLIOTECA DE DOCUMENTARE ‘DACIA’

‘In primăvara anului 1919, iată-ne adunati într-o după amiază în pădurea Dobrina…”, îsi începe Corneliu Zelea Codreanu istoria vietii lui (Pentru legionari”,pag.9). 30 noiembrie 1938 : o notă scurtă, tragică, dictată prin posturile de radio ale tării, anunta Românilor, suprimarea acestei vieti. Codreanu, împreună cu alti 13 camarazi ai săi sunt ucisi bestialiceste de către autoritatile tării, în pădurea Tâncăbesti. Intre aceste două păduri, luminoasă una, scăldată în soarele primăverii si mângâiată de razele tuturor sperantele românesti; întunecată cealaltă, viscolită de păcatul crimei si fulgerată de ura dusmanilor lui, se scurge viata si realizările Căpitanului.
Trimite stirea unui prieten Vezi Versiunea pentru Imprimanta

LEGIONARII ȘI VRĂJMAȘII LOR de D. Perceli

Fragment din lucrarea "Inchisoarea depozit de arme secrete", Ed. Junimea, 2002

Problema sfatului: "IUBITI si pe VRĂJMASII vostri" a pus, uneori, într-o situatie delicată si pe Legionari. La baza Legionarismului stau invătătura si Sfaturile lui Iisus Hristos. Este exclusă exceptia pentru Legionari. Legionarii caută să se conformeze tuturor sfaturilor date de Iisus. In rugăciunile lor este inclusă si porunca iubirii fată de vrăjmasi. Ei se roagă, asa cum se rugau cei de la Solidaritatea, pe când erau întemnitati de confratii lor comunisti. Porunca e foarte grea, fiindcă nu-i în firea lucrurilor, naturală, ci supranaturală si oamenii, în general, se poticnesc în fata ei.

Iată ce va spune Corneliu Zelea Codreanu în această problema:

"Am fost întrebat dacă activitatea noastră de până acum se află pe linia Bisericii Crestine. Răspund: facem o mare deosebire între linia pe care mergem noi si linia Bisericii Crestine.
Trimite stirea unui prieten Vezi Versiunea pentru Imprimanta

PREFATĂ LA "REVOLUȚIA LUI HORIA" (1937) de Prof. Constantin Stoicănescu

Pretutindeni, unde mai veghează constiinta românească sub obida decadentei si trădării, fiorul vietii trecute răscoleste amintirea zguduitoarei răscoale a lui Horia. O sută cincizeci de trecuti ani, trecuti dela furtunoasa răsmerita iobăgească, ce a sfârsit sfâsietor ca o baladă sălbatecă. O sută cincizeci de ani, de când sub tortura greului vremii de stăpânire câinească, s'au rupt bârnele răbdării românesti si viata asuprită de veacuri a colcăit ca si furia apelor scapate din zăgazuri.

Atunci s'a năpustit vointa românească să frânga gâtul destinului si să sanctioneze hămisitele exploatări ale ocârmuirii streine, prin deslăntuirea vrerilor aspre, ca asprul si grandoarea amenintătoare a peisagiului stâncos, in care îsi duce viata neamul motesc.
Trimite stirea unui prieten Vezi Versiunea pentru Imprimanta

CUGETĂRI MEMORABILE (I) de Petre Țutea

Se spune ca intelectul e dat omului ca sa cunoasca adevarul. Intelectul e dat omului, dupa parerea mea, nu ca sa cunoasca adevarul, ci sa primeasca adevarul.

Tot ce teoretic este just este practic necesarmente just. Nu si invers, ca oamenii au practici sinistre în istorie.

Am avut revelatia ca în afara de Dumnezeu nu exista adevar. Mai multe adevaruri, zic eu, raportate la Dumnezeu, este egal cu nici un adevar. Iar daca adevarul este unul singur, fiind transcendent în esenta, sediul lui nu e nici în stiinta, nici în filozofie, nici în arta. Si cînd un filozof, un om de stiinta sau un artist sînt religiosi, atunci ei nu se mai disting de o baba murdara pe picioare care se roaga Maicii Domnului.

Acum, mai la batrînete, pot sa spun ca fara Dumnezeu si fara nemurire nu exista adevar.
Trimite stirea unui prieten Vezi Versiunea pentru Imprimanta

CUGETĂRI MEMORABILE (II) de Petre Țutea

Religia transforma poporul într-o masa de oameni culti.

Între un laureat al premiului Nobel care nu s-a idiotizat complet si a ramas religios si un taran analfabet nu exista nici o diferenta.

Nivelul meu intelectual, chiar daca sînt savant, nu depaseste nivelul unui popa obscur din Baragan. Pentru ca preotul ala, în ritualul lui din biserica aia din lemn sau piatra, sta de vorba cu absolutul.

Stiinta se misca asimptotic la absolut. Arta se misca asimptotic la absolut. Stiinta este sediul folosului si arta este sediul placerii.
Trimite stirea unui prieten Vezi Versiunea pentru Imprimanta

FRĂȚIA DE CRUCE de Gh. Gh. ISTRATE (extrase)

Lucrare aparuta sub titlul: "Indreptarul Fratiilor de Cruce", Mai, 1935. Reeditata sub titlul "Fratia de Cruce", Col. Omul Nou, Salzburg, 1952

EXECUTĂRI

Instrucția legionară cuprinde un anumit număr de mișcări strict necesare îndeplinirii rostului ei.

Executarea acestora se învață pe teren. Aici vrem doar să stabilim care sunt, precum și condițiunile de care trebuie să se țină seama în executarea lor.

Executarea oricărei mișcări din instrucția legionară are 2 părți:
Trimite stirea unui prieten Vezi Versiunea pentru Imprimanta

"VOI FASCISTII SUNTETI TERORISTII" de Nicolae ROSCA

BIBLIOTECA DE DOCUMENTARE "DACIA", Madrid, Spania

Comunistii sunt mesteri mari în masluirea adevarului. Ei au patruns, ca nimeni altii, în psihologia maselor, au studiat-o si au descoperit legile dupa care se guverneaza. Ei stiu ca printr-un bombardament masiv al mintilor omenesti cu anumite idei-tip, cu anumite slogane, ajung sa le impuna, treptat-treptat, si sa întunece libertatea de gândire si de decizie a indivizilor.
În felul acesta au reusit sa introduca în mintile oamenilor pe care-i guverneaza si a tuturor acelora asupra carora au o înrâurire ideologica, niste adevaruri sui-generis, care nu mai au nimic de-a face cu adevarul.
SĂ VINĂ IN ACESTE RÂNDURI CEL CE CREDE NELIMITAT. SĂ RĂMÂNĂ IN AFARĂ CEL CE ARE INDOIELI. (C.Z. Codreanu)