Mișcarea Legionară / Legiunea "Arhanghelul Mihail"

Bine ati venit Mișcarea Legionară
Sunday, February 25 2018 @ 06:02 PM MST

Trimite stirea unui prieten Vezi Versiunea pentru Imprimanta

DEZVALUIRI - SCHIMBUL TREI LA D.N.A... de Maria Diana Popescu

Cu toate că în Europa miroase a praf de pușcă și toate statele membre trebuie să beneficieze de un tratament corect și echitabil, Comisia Europeană nu permite mărirea bugetului pentru Apărarea Țării, respingînd solicitarea României de a suplimenta bugetul Apărării cu 0,3% din P.I.B. Americanii insistă ca toți aliații să-și asume angajamentul semnat la summit-ul N.A.T.O. din Țara Galilor, de a aloca cel puțin 2% din P.I.B. pentru Apărare. Așadar, ordine din toate părțile, unul hăis, altul, cea, iar boii carului național s-au oprit în drumul mare și stau nemișcați în amenințarea biciului, pentru că șefii atelajului, în mod absolut iresponsabil și condamnabil, au transferat competențele lor în afara Țării. Dintotdeauna saltimbancii s-au bucurat de simpatia norodului, dar a venit vremea să înțelegem că nu ne putem scălda de două ori în aceeași apă - ca să-l cităm pe Heraclit. Batalioanele de politicieni de la centru și din teritoriu, aceiași burtoși de un sfert de veac, scrobiți mai puțin la manșete și mai abitir la minte, aceleași cucoane sastisite, bomboane pe colivă, comic de avare, care au instaurat drept politică de stat pornografia dezastrelor economico-sociale, trebuie să plece pînă la ultimul de la cîrma Țării.
Trimite stirea unui prieten Vezi Versiunea pentru Imprimanta

"Jos Comunismul" versus part-time revolution de Lidia Melinte

Nici nu mai știu ce să mă bucure sau să mă întristeze mai întâi. Faptul că strigăm din nou "Jos Comunismul" sau faptul că nu suntem destui care să facem asta? Faptul că tinerii ies din casă sau că jandarmeria are ordin să ciomăgească? Faptul că Ponta face greșeli prea mari care îl vor scoate din scenă sau faptul că tot cineva din aceeași nomenklatură îi va lua locul?

Un prieten îmi spunea că tinerii aceștia care au ieșit în stradă, cu zornăială de monede în sticle de plastic, la început, pot să creeze o mișcare. Să ia totul de la zero.

Apăruse ieri un event pe Facebook care anunța un miting la Universitate. Comentariile celor care au dat Like și Join erau cu Jos Ponta și guvernul. Pentru că în multe astfel de ocazii mesajele se diluează (mereu vine câte unul cu Jos Băsescu cu intenția de a deturna evenimentul), cineva a scris că mesajul trebuie să se oprească doar la atât - Ponta și guvernul. Replica a venit atunci: "Azi este 16 decembrie. Ați uitat ceva, ceea ce este grav". Și totuși, nimeni de acolo din listă nu uitase. Răspunsul a venit prompt, din partea altcuiva: "Jos Comunismul"! Cert este că duminică la guvern am auzit strigându-se "Jos Comunismul"! Imediat am auzit și replica: "Ce comunism? Asta nu mai există".
Trimite stirea unui prieten Vezi Versiunea pentru Imprimanta

ROMÂNIA, RIDICĂ-TE!

Acum 95 de ani tara noastră s-a reunit în hotarele ei firesti. Pentru a avea noi o tară, au plătit cu viata milioane de înaintasi. Acum 24 de ani, pretul libertătii noastre a fost plătit din nou cu viata si cu sănătatea de cei mai buni dintre noi. Astăzi noi nu mai avem nici tară, nici libertate.
Le-am pierdut nu datorită unei invazii străine, nu datorită unui complot international. Nu mai avem tară si libertate pentru că nu am luptat pentru ele. Tara e dată pe bucăti unor corporatii străine, iar libertatea e călcată cu bocancul si cu cenzura, pentru că de 24 de ani am acceptat să fim umiliti, să fim mintiti si furati. Nu mai avem tară si libertate pentru că am acceptat ca la temelia vietii noastre publice să fie nu adevărul, ci minciuna, nu competenta, ci smecheria, nu respectul reciproc, ci dezbinarea si ura.
Sîntem mai dezbinati ca niciodată si mai lipsiti de libertate ca pe vremea iobăgiei. Mai avem doar ";libertatea" de a fi buni consumatori si plătitori de impozite. Mai avem doar "libertatea" de a ne distra si de a trăi clipa, cînd fratii nostri de la Rosia Montană, Mosna sau Pungesti ne apără pămîntul si apa si viitorul. Pămînt si apă si viitor pe care le pierdem pentru că nu mai sîntem capabili de solidaritate.
România, mama noastră a tuturor, fără deosebire de natie si credintă religioasă, moare datorită indiferentei si lasitătii noastre. România, tara noastră, moare, odată cu libertatea noastră.
Trimite stirea unui prieten Vezi Versiunea pentru Imprimanta

TÂNCĂBEȘTI, 2013 - 75 DE ANI...

Trimite stirea unui prieten Vezi Versiunea pentru Imprimanta

DEAPURUREA PREZENT - 75 DE ANI DELA JERTFA CĂPITANULUI

Nu ai fost soarele de-acum apus
In noaptea sumbră când te-au strangulat.
Deși plecat de veci, n'ai fost uitat,
Ca toti ce-au fost cândva și astăzi nu-s...

Ci ești prin noi deapururea prezent,
Ca și Isus în stropii de aghiasmă,
Veghezi cu sfintii din catapeteasmă,
Să nu ne îndoim nici un moment.

Te vor cânta ca apele'n maree,
In du-te vino, mii de generatii
Si s'or uimi de vrerea-ti prometee.

S'or naște genii să te preamărească
In monumente de mirifice creatii,
Sublimă epopee românească!

Demetrius Leontieș
Trimite stirea unui prieten Vezi Versiunea pentru Imprimanta

TORTIONARUL ION FICIOR A FOST PUS SUB ACUZARE PENTRU GENOCID

Torționarul Ion Ficior (85 de ani) a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului General sub acuzația de genocid în dosarul privind moartea unor deținuți la Colonia de muncă Periprava, unitate pe care Ficior a condus-o în perioada 1958-1963. Potrivit procurorilor, în perioada în care Fecior a fost comandant au murit peste 100 de persoane. Acesta este al doilea torționar acuzat de genocid, primul fiind Alexandru Vișinescu.
Procurorii arată că, din probele administrate până în prezent, rezultă că regimul de detenție aplicat de Ion Fecior ar fi fost "unul menit să ducă la lichidarea fizică a deținuților politici" prin metode precum: condiții de detenție mizerabile și inumane, rele tratamente, lipsa hranei adecvate, frigul extrem din barăci și aglomerare excesivă, lipsa apei potabile care era înlocuită cu apă murdară scoasă direct din Dunăre, lipsa medicamentelor și a asistenței medicale sau refuzul de a acorda asistență medicală adecvată, aplicarea de pedepse aspre pentru abateri minore de la regulament, condițiile de muncă foarte grele la care erau supuși toți deținuții, indiferent dacă erau inapți sau bolnavi. Deținuții nu ar fi fost echipați corespunzător pentru muncile efectuate deși erau obligați să suporte condiții meteorologice extreme.
Trimite stirea unui prieten Vezi Versiunea pentru Imprimanta

DOSAR PENAL PENTRU CONDUCEREA PARTIDULUI LEGIONAR "TOTUL PENTRU ȚARĂ"

Președintele Partidului "Totul pentru Țară", Coriolan Baciu, a fost citat de organele poliției judiciare într-un dosar de cercetare penală deschis ca urmare a sesizării făcute de Institutul Național pentru Studiul Holocaustului din România "Ellie Wiesel", prin președintele acestuia, Alexandru Florian.

Conducerea TPT este acuzată de INSHR-EW de activitate cu caracter fascist, rasist, antisemit și contrară ordinii de drept. Aceste acuzații constituie de altfel și baza acțiunii de dizolvare a TPT inițiate în vara anului trecut de Parchetul de pe lângă Tribunalul București, prin prim-procurorul Remus Budăi, acțiune respinsă luna trecută de instanța Tribunalului București ca neîntemeiată.
Trimite stirea unui prieten Vezi Versiunea pentru Imprimanta

COMUNICAT DE PRESĂ - INVESTIGAȚII ARHEOLOGICE LA PENITENCIARUL DIN TG. OCNA

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER), în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca (MNIT) organizează, începând cu data de 15 iulie 2013, o nouă campanie de investigații arheologice în mun. Târgu Ocna, jud. Bacău. Acțiunea urmărește căutarea, identificarea și deshumarea pe cale arheologică a osemintelor foștilor deținuți politici, care au decedat în Penitenciarul-Spital de la Târgu Ocna.
Trimite stirea unui prieten Vezi Versiunea pentru Imprimanta

Pr. Iustin Pârvu - Scrisoare poporului român

În urmă cu un an și jumătate, Iustin Pârvu a transmis o scrisoare deschisă românilor. Redăm textul integral mai jos, în amintirea sa.
"Îți scriu pentru că sper ca măcar acum,să îți amintești cine ai fost,cine ești și poate așa vezi încotro te îndrepți!Ești singurul popor european care trăiește încă acolo unde s-a născut. Nu o spun eu, o spune istoria popoarelor. O fi mult, o fi puțin, nu știu dar știu că ești unic în Europa, această Europă care te lovește, te jignește și te umilește. De ce o lași să facă asta, când tu ești singurul popor născut , crescut și educat în granițele sale ?Ești primul popor din lume care a folosit scrierea. Nu o spun eu, o spun tăblițele de la Tărtăria , și o recunosc toți cei care le-au studiat.
Acum 7000 de ani, când alții nici nu existau ca popor, pe aceste meleaguri locuitorii scriau, pentru a ne lăsa nouă mândria de a fi prima civilizație care se semnează pe acest pământ. Scrierea sumeriană a apărut 1000 de ani mai târziu și totuși mulți se fac că nu văd și nu recunosc adevărul. Cât timp o să te lași neglijat ? Ai fost singurul popor pe care nici o putere din lume nu l-a cucerit chiar dacă ai fost împărțit, despărțit și asuprit de mai multe imperii. Nici unul nu a putut să te cucerească cât ai fost unit, nici romanii care au stăpânit doar o parte din vechea Dacie, cealaltă fiind stăpânită de Dacii liberi, nici turcii care nu au reușit niciodată să îți transforme teritoriul în pașalâc.
Trimite stirea unui prieten Vezi Versiunea pentru Imprimanta

Românii din Timoc - amenințați cu pistoalele, iar presa românească din Ucraina - cu lichidarea

Închiderea redacției de limba română a postului "Radio Ucraina Internațional" și lupta românilor din Valea Timocului pentru școli și biserici românești au fost principalele probleme discutate la Congresul Internațional al Jurnaliștilor Români, desfășurat în localitatea Donji Milanovac, Serbia.

Congresul Internațional al Jurnaliștilor Români, ediția a IV-a, sub genericul Europa - Manipulare - Minoritate, s-a desfășurat în perioada 5-7 aprilie în localitatea Donji Milanovat din Serbia. La acest eveniment a participat și autorul acestui reportaj, în calitate de reporter al ZdG. Cu o zi înainte de începerea Congresului, am mers la Iași, pentru a participa la o dezbatere despre Basarabia - de la tragismul istoriei la integrarea europeană, organizată de Asociația Chronos împreună cu Muzeul Unirii.

Din Chișinău spre Iași am luat un maxi-taxi. Alături, stătea o femeie ce avea vârsta trecută de 40 de ani, care venise recent de la muncă din Italia. Mergea la un medic din Iași. Pe drum femeia s-a arătat bucuroasă că a primit dublă cetățenie. A scos din geanta de culoare maro pașaportul românesc, pe care îl ținea într-o bucată de celofan. "Am fost de mai multe ori la Piatra-Neamț. Ultima dată tot pe la Sculeni am trecut. Da' nu văd dacă mi-au pus ștampilă". La rândul meu, am întrebat-o dacă este și cu sufletul aproape de România sau doar se bucură de avantajul pe care îl oferă cetățenia română basarabenilor pentru a pleca mai ușor în străinătate.