Mișcarea Legionară / Legiunea "Arhanghelul Mihail"

Bine ati venit Mișcarea Legionară
Thursday, February 22 2018 @ 07:19 AM MST

Trimite stirea unui prieten Vezi Versiunea pentru Imprimanta

"Sfântă tinerețe legionară" de Ladmiss Andreescu

"In trudă ne-am sbătut".
Am fost loviți în numele unor principii asasine. Cari nu se mai văd. Cari nu se mai aud.
Ni s'a pus greu pumn în gură. Arhanghelii cu burtă sau monoclu ai unei tiranii ne-au pus la zid când ne-am urlat durerile. Durerile noastre. Durerile Neamului nostru.
Au fost omorâți cei mai buni dintre noi, pentruca în ceasul supremelor chinuri ale Neamului - acum - la Constanta, la Brasov, la Bucuresti si în alte părti ale Tării - tineretul acesta legionar, tineretul acesta aprig în credințele lui, să se ridice zid întru promovarea cinstei, a onoarei românești, a dreptătii îndelung schingiuită.
Tineretul Țării este Neamul. Este viitorul neamului. Si tiranii iudaizati ai unei nefiresti stăpâniri au prigonit acest tineret, acest viitor. Un om poate gresi politiceste.
Un neam, niciodată.
Iată ce nu au înțeles ghiftuitii epocii căreia i s'a pus ieri capăt, ghiftuiții cari imediat vor fi trași la grea răspundere pentru mârșavele lor fapte.
"Vom birui din fundul închi­sorilor și de vom fi asasinați vom conduce destinele Neamului din mormânt". Așa a spus Căpitanul - sfântul si marele nostru Căpitan - si asa este.
Iată-l!...
Trimite stirea unui prieten Vezi Versiunea pentru Imprimanta

Mistica Națională de Ilariu Dobridor

(fragment din amplul articol cu acelasi titlu apărut în revista "Gândirea", Anul XIX, Nr. 10, Dec. 1940)
...Destinul național cuprinde esențial mitul si esențial misiunea. Elitele vor aclama profetic, iar massele vor urma orbeste: unii vor avea vagul vaporos al înălțimii idealului, iar ceilalți vrerea fierbinte a victoriei. Chemi din străfundurile fără de nume ale neamului tău puterile care îl însoțesc, luminezi căile efortului, animi graiul tradiției, avântul eredității, murmurul osemintelor, riscul idealului, - si din toate faci reazemul ultim al pornirilor în numele crucii si justiției. Crucea e justitia vieții si justiția e răstignirea morții.
In această etapă a misticii naționale, istoria românească înregistrează pătrunderea în scenă a elitelor si tineretului. Locul masselor populare îl ia tineretul intelectual si al vizionarilor utopici elitele creatoare. E o schimbare de ritm: voința unanimă nu mai e o colecție de voturi, ci o selecție de valori; nu o ereditate a sângelui, ci o noblețe a faptei; nu o mândrie a cuvântului, ci o onoare a gândirii. Se tinde către formarea omului nou si a culturii noi. Iar omul nou al culturii noi, zămislită din duhul pământului si mireasma cerului, urmează destinul, luptând sub semnul crucii pentru națiune si Christos.
Mistica națională - în etapa destinului național - îmbracă doctrinar forma ortodoxiei autohtone, al cărei echivalent politic este Legiunea. Predomină doua nume: Crainic si Codreanu. Oricât ar zice altii, dar pe acest raport de polaritate se desfăsoară logica destinului național. Dincolo de pasiunile de o clipă, rămân adevărurile imutabile.
Trimite stirea unui prieten Vezi Versiunea pentru Imprimanta

LA 10 DECEMBRIE...

Legionarism IN FIECARE AN LA 10 DECEMBRIE SĂ NE ADUCEM AMINTE DE NEDREPTATEA CE NI S'A FĂCUT ȘI DE CEI CE-AU COMIS-O. (CORNELIU ZELEA CODREANU, 1 Decembrie 1934)
Trimite stirea unui prieten Vezi Versiunea pentru Imprimanta

70 DE ANI DE LA BIRUINȚA LEGIUNII

In orice mare eveniment istoric, care zguduie din temelii viata unei natiuni, îsi dau întâlnire si actionează împreună trei factori:
- Un complex de împrejurări care înlesnesc realizarea acelei schimbări.
- O interventie a unui grup organizat, cu scopul de a pune capăt stării anterioare.
- Si o serie de imponderabile sau imprevizibile istorice care scapă de sub control omului.
Aceste trei aspecte ale oricărei răsturnări de tip revolutionar din istoria unei natiuni se disting cu claritate si în biruinta legionară din 6 Septembrie 1940.
Domnia Regelui Carol a devenit odioasă întregului popor atât prin crimele săvârsite contra tineretului legionar cât si prin destrămarea teritorială a tării din vara anului 1940.
Dar această tensiune crescândă dintre popor si Suveran nu ar fi provocat de la sine eliberarea tării de tiran. Regele dispunea de armată si de aparatul politienesc, care-l ocroteau si se interpuneau între el si popor ca o barieră de fier si foc. Se mai cerea ceva ca să se producă schimbarea dorită de toti, în afară de această mânie colectivă ajunsă la paroxism: ca ea să-si găsească expresia într-o formatie de luptă, într-un grup organizat, care să se pună în fruntea poporului si să-l conducă la asaltul fortăretei unde-si găsise ultimul refugiu Regele.
Trimite stirea unui prieten Vezi Versiunea pentru Imprimanta

83 de ani dela înființarea Legiunii "Arhanghelul Mihail"

Optzeci si trei de ani in urma, in ziua de Vineri 24 Iunie 1927, ora 10 seara, lua fiinta la Iasi, in casa din str. Florilor, Nr. 28, Legiunea "Arhanghelul Mihail", sub conducerea lui Corneliu Zelea Codreanu.
Ca o nestemata de pret, Miscarea Legionara a rasarit in mijlocul unei societati putrede, in mijlocul politicianismului servil unor interese straine, in plina coruptie, aducand cu sine o noua doctrina, curata, nationalist-romaneasca.
Oratoria ei a fost aceea a faptei, nu a vorbei.
Cuprinzand etapele spinosului drum pe care Legiunea l-a avut de infruntat de-a lungul intregei sale existente, cu numeroasele jertfe, oprelisti, interdictii dictate de partidele aflate la conducerea tarii sau de interesele straine, se poate vedea astazi ca intotdeauna biruinta legionara a stralucit, s'a impus, rupand pentru totdeauna lantul demagogiei oarbe propagata de partidele existente, prin inalta sa scoala spirituala, ideologica si doctrinara.
Trimite stirea unui prieten Vezi Versiunea pentru Imprimanta

LEGIUNEA ARHANGHELUL MIHAIL - 83 DE ANI DE LA INFIINȚARE

Implinirea a 83 de ani de la infiintarea Legiunii Arhanghelul Mihail va fi marcata si anul acesta printr-un pelerinaj in satul Tiganesti (com. Ciolpani, jud. Ilfov), unde se afla mormintele a doi dintre cei 5 intemeietori ai Miscarii: comandantii Buneivestiri Radu Mironovici si Corneliu Georgescu.

Pentru deplasarea cu autocarul, intalnirea are loc sambata 26 iunie 2010, ora 8,3o, pe str. Schitul Magureanu (langa gardul gradinii Cismigiu, peste drum de o micuta benzinarie).

Pentru cei care vin din tara sau prin mijloace proprii direct la locul pelerinajului, ceremonia la cimitirul satului Tiganesti va incepe la ora 11,oo.

Organizatori: Fundatia "George Manu" si Partidul "Pentru Patrie"
Trimite stirea unui prieten Vezi Versiunea pentru Imprimanta

DE-ALE NOASTRE... APROPOS DE NAE IONESCU

Legionarism- OAMENI MARI DESPRE OAMENI MARI -

"Nae Ionescu a început în adolescentă prin a fi "avântean". E o calitate pe care a avut-o în subconstient, toată viata. Cine a auzit de "Avântul", stie că el a însemnat etnicism si religiozitate.
Pe aceste două linii Nae Ionescu a mers toată viata, până când s'a lămurit pe deplin si a aderat total la fenomenul legionar si în cel ortodox."

"Nae Ionescu s'a cautat, a cercetat, a vrut sa spere, uneori poate sa se amageasca; dar n'a avut propriu zis o atitudine decat in Legiune, cand n'a mai fost de fapt atitudinea lui, ci una comunitara, in care era cuprins, cu care concrescuse in mare parte si pe care in alta parte o anticipase".

"Setea, marea sete spirituala si politica a lui Nae Ionescu de a vedea crescand pe meleagurile noastre o miscare de mare barbatie si probitate, care sa fie a noastra si numai a noastra, si-a satisfacut-o, in sfarsit, sorbind apa vie din izvorul, din suvoiul legionar, pentru a carui descatusare din tainitile solului nostru sufletesc a lucrat el insusi o viata de om".
Vasile BANCILA
Trimite stirea unui prieten Vezi Versiunea pentru Imprimanta

BUHUȘI: CEI 3 LEGIONARI ASASINAȚI LA 22 SEPTEMBRIE 1939 AU FOST COMEMORAȚI PENTRU PRIMA OARĂ DUPĂ 70 DE ANI

O delegatie de membri ai filialeilor bacauane ale Fundatiei "George Manu" si Partidului "Pentru Patrie" au participat Sambata 19 Septembrie 2009, langa Buhusi, la comemorarea, pentru prima oara dupa 70 de ani, a celor trei legionari executati sumar in noaptea de 21 spre 22 Septembrie 1939, din ordinul regelui Carol II, in cadrul unui masacru care a facut in toata tara un numar de 252 de victime in doar cateva ore.

Vasile Avadanei, Nicolae Malinici si Vasile Puiu erau foarte tineri si nu au avut alta vina decat aceea de a fi cunoscuti ca reprezentanti locali ai Miscarii Legionare. Ei au facut obiectul ordinului de executie sumara transmis de guvern totalitar carlist, care prevedea impuscarea fara judecata a trei legionari pe raza judetului Neamt (pe atunci orasul Buhusi apartinea de acest judet, nu de Bacau, asa cum se intampla astazi).
Trimite stirea unui prieten Vezi Versiunea pentru Imprimanta

INFIINȚAREA FUNDAȚIEI "ION GAVRILĂ OGORANU" HOTĂRÂTĂ LA CONGRESUL PARTIDULUI "PENTRU PATRIE"

LegionarismCongresul Partidului "Pentru Patrie", intrunit Sambata 26 Septembrie 2009, in Bucuresti, la Sediul Central al organizatiei, a adoptat cu unanimitate de voturi infiintarea unei Fundatii purtind numele lui Ion Gavrila Ogoranu, fostul lider al Rezistentei armate anticomuniste din Muntii Fagarasului intre 1948 si 1955 si fost presedinte al acestei formatiuni politice.
Scopul declarat al ONG-ului este “cinstirea si pastrarea vie a memoriei luptatorilor pentru libertatea si demnitatea natiunii romane in decursul deceniilor de represiune prin care a trecut Romania in ultimul secol”, iar dintre obiectivele stipulate in proiectul de Statut enumeram: editarea de carti si materiale audio-video privind lupta de rezistenta nationala, edificarea unor monumente destinate memoriei luptatorilor, sesiuni de cercetare stiintifica si istorica si alte manifestari dedicate acestei teme, organizarea unor servicii de asistenta sociala si medicala pentru fostii luptatori si familiile acestora aflati in nevoie s.a.
Trimite stirea unui prieten Vezi Versiunea pentru Imprimanta

TABĂRA DE MUNCĂ ȘI EDUCAȚIE A PARTIDULUI "PENTRU PATRIE" - STUPCA 2009

În perioada 27-30 august, camarazi din filialele București, Neamț, Suceava și Timiș ale Partidului "Pentru Patrie' au participat la Tabăra de Muncă și Educație a PPP, organizată în localitatea bucovineană Ciprian Porumbescu (Stupca), de lângă Suceava.

Organizată la inițiativa Grupului nr. 1 din filiala București, cu sprijinul deosebit al camaradului sucevean Constantin Savu (el însuși descendent al unei familii de luptători naționaliști, care, în regimul totalitar-comunist au plătit cu ani grei de închisoare și chiar cu viața adeziunea lor la Mișcarea Legionară), tabăra a avut ca obiective cunoașterea tinerilor camarazi din diferite organizații județene, crearea și consolidarea legăturilor de prietenie între participanți, cultivarea muncii voluntare în folosul obștesc, împărtășirea experienței de luptă și suferință a veteranilor Rezistenței Naționale Anticomuniste, dicuții și dezbateri libere pe teme politice, sociale, culturale precum și dezvoltarea sentimentului național și civic ori aprofundarea trăirii în spiritul valorilor creștine.

ȚINE MINTE TREI CUVINTE, GARDA MERGE INAINTE!

MOTTO: Atâta timp cât va exista pe lume un singur legionar constient de misiunea lui, Miscarea Legionară va fi vie, activă si de neînvins.