Mișcarea Legionară / Legiunea "Arhanghelul Mihail"

Bine ati venit Mișcarea Legionară
Thursday, February 22 2018 @ 07:30 AM MST

Trimite stirea unui prieten Vezi Versiunea pentru Imprimanta

Circulația elitelor... de Traian Brăileanu

Extras din "Circulația elitelor si demogagia". In "Sociologia si arta guvernării" - Articole Politice, Ed. Cartea Românescă, Ed. II-a, Bucuresti 1940
...Problema "dreptei" cere o expunere mai amplă pentru a înlătura neîntelegeri si interpretări tendentioase.
Mai întîiu "stînga", nu înseamnă democratie, ci dictatură jidovească. Aceasta este definitia reală a cuvîntului. Că altă dată cuvîntul a avut altă semnificatie, că originea sa se datoreste cutărui uz parlamentar, etc., toate aceste nu ne interesează. Că astăzi mai există între Romîni imbecili cari identifică "stînga" cu progres si democratie e regretabil, cînd orice jidan stie ce înseamnă în realitate acest cuvînt. Mai regretabil însă este că între Romîni există oameni destepti, dar venali, lasi si trădători de neam, cari profitînd de imbecilitatea imbecililor pregătesc dictatura teroristă a jidanilor în tara romînească.
Dreapta este miscarea care se opune imperialismului iudaic, care organizează în mod sistematic si rational rezistenta împotriva revolutiei jidovesti, împotriva războiului civil, pe care jidanii vreau să-l deslăntuiască la noi cu ajutorul demagogilor venali si corupti.
Si noi suntem demagogi. Dar nu demagogi constituiti în cluburi, ci în tabere de muncă. Demagogia noastră de dreapta este pilda de jertfă, de disciplină, de morală, de păstrare a credintelor si traditiilor, a cîntecului romînesc, a virtutilor cetătenesti. Noi suntem condusi de un demagog care agită multimea nu prin artă oratorică, prin adunări electorale, printr'o presă, venală si de santaj, ci prin pilda sa de "nationalist".
Trimite stirea unui prieten Vezi Versiunea pentru Imprimanta

DRAGOSTEA DE PATRIE de Simion Giurgeca

"Dincolo de zid", Ed. Elisavaros 1997, Bucuresti

Dragostea de patrie este cel mai nobil sentiment pe care-l poate simti fiinta omenească.

Dragostea de patrie, e dragostea de pragul casei în care te-ai născut, de vatra focului si de cuptorul la care te-ai încălzit în iernile aspre cu zăpada scânteietoare spulberată de vânturi sau scârtâindă sub pasul zburdalnicei copilării.

E dragostea de curtea, grădina si umbra pomului sub care te-ai jucat si nisipul uscat de razele aurii ale soarelui în zilele calde ale verii.

E dragostea, de chipul, glasul si grija părintilor care te-au crescut; de povestile bunicilor, de prietenii si colegii tăi, de dascălul care ti-a dat cheile întelepciunii ca să poti descifra mai târziu tainele vietii.
Trimite stirea unui prieten Vezi Versiunea pentru Imprimanta

Din opera politică semnată de I. L. Caragiale

Addenda (justificarea unor expulzări)

(I)

Europa, în urma rasboiului ruso-româno-turc, a reclamat dela Statul român sa adopte principiul absolutei tolerante religioase, ca o dovada ca acest tânar Stat, ce pretindea sa fie admis a conlucra în marginile mijloacelor sale la opera de civilizatie a continentului, voeste a îmbratisa în totul principiele de drept public ale lumii moderne. Asfel, tratatul dela Berlin, a reclamat dela Statul nostru a ridica din Constitutia sa impedimentul din cauza de deosebire de cult la câstigarea cetateniei române.
Trimite stirea unui prieten Vezi Versiunea pentru Imprimanta

In România a existat o problemă evreiască înainte de înfiintarea Miscării Legionare

Fragmente din atitudinile celor mai importanti oameni de cultura romani privind problema evreiasca in Romania:

Vasile Conta "Noi, daca nu vom lupta in contra elementului jidovesc, vom pieri ca natiune"

(Din discursul contra revizuirii art. 7 din Constitutie, tinut in Camera Deputatilor, sedinta de la 4 Sept. 1879, publicat in Monitorul Oficial nr. 201/1879)

Vasile Alecsandri "Cine sunt navalitori, de unde vin si ce vreau?[…] sunt cei mai exclusivisti din toti locuitorii pamantului[…] dorind a face din tara intraga o proprietate izraelita?"
Trimite stirea unui prieten Vezi Versiunea pentru Imprimanta

Semitismul de Ioan SLAVICI

Ziarul "TRIBUNA"

Semitismul (I)

Pela mijlocul secolului al optâlea înainte de Christos, când s'a intemeiat Roma, în partea apuseana a lumii vechi stapânitori ai popoarelor si purtatori ai culturii erau semitii. Mezopotamia si Iranul se aflau sub stapânirea asirienilor, dela care pomeste gândul stapânirii universale si care în timpul primilor regi ai Romei cuceresc Siria si în urma si Egipetul. Tot atunci fenicienii exploateaza ca negutatori toate terile de dimprejurul Marii Mediterane prin numeroasele colonii, pe care le au pe toate coastele si prin toate insulele, si se încheaga puterea Cartaginei, care încurând strabate în oceanul Atlantic.
Trimite stirea unui prieten Vezi Versiunea pentru Imprimanta

NATIONALISM SI ANTISEMITISM de A. D. XENOPOL

Noua Revistă Română, Anul V, Nr. 277

Toate popoarele pământului tind spre întărirea propriei lor ființi și această tendință firească a oricărei individualități de a-și păstra felul ei de a fi, alcătuiește ceea ce se numește tendința naționalistă. Gradul în care această tendință este accentuată de deosebitele grupări de oameni, cari conduc soarta popoarelor, arată treptele în care ele se apropie mai mult sau mai puțin de naționalismul rațional, singurul care poate duce la întărirea neamurilor.
Trimite stirea unui prieten Vezi Versiunea pentru Imprimanta

APROPOS DE STRĂINII DIN ROMÂNIA de Nicolae Nită

(fragment din lucrarea "MARTIRII NE VEGHEAZĂ DIN CERURI" de Nicolae Nită, pag. 137-143)

"Iar înlăuntrul tării tale, nu vezi decât necinste, cătărare disperată către locurile cele mai de sus, goană dupa avere, murdărire a tuturor numelor curate de luptători fără frică împotriva răului..." (Vasile Pârvan - "Datoria vietii noastre")

Massa alogena si aderenta ei fata de comunism in genere, isi are istoria ei aparte. Aparitia "Manifestului" lui Marx -coreligionar evreu-, a fost inca de la inceput salutata cu urale si bucurie de cercurile evreiesti internationale, prin toate mediile accesibile pe care le detineau. Primul guvern bolsevic constituit la Moscova in 1918, dupa lovitura de stat reusita impotriva Tarului Nicolae al II-lea in 1917, avea in fruntea listei pe V. Lenin, pe jumatate evreu din partea mamei lui pe nume Blanck, evreica de origine germana.
Trimite stirea unui prieten Vezi Versiunea pentru Imprimanta

GENEZA MIȘCĂRILOR NAȚIONALISTE ÎN EUROPA DUPĂ PRIMUL RĂZBOI MONDIAL de Nicolae Roșca

Sfârșitul celui de al doilea razboi mondial a adus victoria definitiva a comunismului în lume, caci numai acesta a avut de câștigat de pe urma lui. Celelalte forțe ce au participat la aceasta încleștare, unele au fost învinse și distruse (țarile naționaliste), altele, Marile Democrații, deși învingatoarte alaturi de comuniști, au fost obligate sa treaca repede în defensiva în fata agresivitații acestuia.

Bolșevicii, punând la punct o vasta mașina de dezinformare (la care, din pacate, a contribuit și majoritatea intelectualilor europeni seduși de idealismul umanitar al stângii), au reușit sa altereze datele istorice, sa schimbe mentalitatea maselor populare carora le-au imprimat niște idei false ce domina și astazi omenirea, în ciuda prabușirii recente a regimurilor comuniste. Caci dezinformarea constituie baza strategiei de patrundere a comuniștilor în conștiința omeneasca.
Trimite stirea unui prieten Vezi Versiunea pentru Imprimanta

DIALECTICA NATIONALISMULUI de Nicolae Rosu

Discursul Contemporan, Tom I, Paris, 1977

Haosul de idei al secolului XIX, a controversat complect perspectiva de infatisare a notiunilor. Plecând dela această constatare preliminară, care pentru a nu părea dogmatică poate să însemne si varietate nelimitată, trebue să recunoastem, că sub noul unghi de incidentă formularea unei definitii are intotdeauna o valoare relativă. Ideile trebuesc justificate rational, iar faptele trebuesc acceptate voluntar. Iată marea erezie a secolului. Rătăcirea dementială a monstrului numeric si plebiscitar. Impotriva acestui spirit destructiv si anarhic noi ridicăm pe baze istorice realitatea pragmatică, geniul constructiv si autoritar, coeziunea naturală a lucrurilor. Din fortele convergente ale naturii desprindem un drum către scop, si o imanentă, care ne depăseste vointa si ratiunea.