Garda de Fier

"Cine n'a cunoscut şi n'a dat nici examenul durerii, nici examenul bărbăţiei şi nici examenul credinţei, nu poate fi legionar". (C. Z. CODREANU)
Subscrie

Festivalul Românesc din Jacksonville, Florida, la cea de-a X-a ediție

October 21, 2019 By: Garda Category: LA ORDINEA ZILEI

Cea de-a X-a ediție a Festivalului Românesc (“Romanian Food Festival”) din Jacksonville, Florida, și-a încheiat porțile. Oficiat sub patronajul bisericii “Sfânta Ana” în parcursul zilelor de Sâmbătă și Duminică, respectiv 19 – 20 Octombrie 2019, în ciuda vremii capricioase care amenința încă din zorii dimineții buna desfășurare, Festivalul s’a bucurat totuși de succes și afluență în cele două zile, atât din partea publicului românesc, cât și a celui american.

Intrarea

Cerul s’a limpezit încă din primele ore ale amiezii, au dispărut aproape cu totul vântul și norii nărăvași, iar soarele și-a făcut apariția aducând cu el și primele pâlcuri de oameni, în sunetul muzicii tradiționale reverberate pe întregul cuprins.

În voie bună, oaspeții s’au delectat și în acest an cu delicioasele preparate și băuturi românești, s’au reîntalnit cu bucurie alături de prietenii sosiți din alte părți mai depărtate, s’au înfrățit în horele întinse și au petrecut cu voioșie în compania muzicii.

Din variatul program artistic desfășurat, ținem să remarcăm ca și în anii trecuți prezența îndrăgitei soliste locale, Silvia Iancu Gallatin, muzica pregătită special pentru acest eveniment de “DJ Danny”, contribuția lui Ionuț Albu din Venice, Florida și, în fine, admirabila performanță a grupului de dansatori “Balcani” sosit și el pentru această manifestare din Hollywood, Florida, cu toții aplaudați la scenă deschisă de publicul prezent.

Mulțumiri încă dată organizatorilor pentru reușita serbării ajunsă de-acum la cea de-a X-a ediție, eveniment de mobilizatoare și rezonantă canotație românească, cu speranța ca și în viitor să ne reîntâlnim cât mai mulți, susținând prin participarea noastră frumoasa și reprezentativa tradiție ce s’a înfiripat și a luat contur – cu atâta succes de-a lungul ultimei decade – în sânul comunității noastre.

FESTIVALUL ROMÂNESC ÎN IMAGINI – 2019

Lasă un răspuns