Garda de Fier

"Cine n'a cunoscut şi n'a dat nici examenul durerii, nici examenul bărbăţiei şi nici examenul credinţei, nu poate fi legionar". (C. Z. CODREANU)
Subscrie

Tranzacțiile financiare ale lui Biden cu China sunt un coșmar pentru serviciul de contrainformații al Statelor Unite

May 11, 2023 By: Garda Category: LA ORDINEA ZILEI

ULTIMELE ACTUALITĂȚI

Președintele comisiei de Supraveghere a dezvăluit că membrii familiei Biden, asociații de afaceri sau companiile afiliate au primit peste 10 milioane de dolari de la companii conduse de cetățeni străini.

Miercuri, Republicanii Camerei Reprezentanților din Comisia de Supraveghere au dezvăluit în mod public noi amănunte în legătură cu investigația asupra intereselor financiare ale familiei Biden cu entități străine. Raportul lor de 36 de pagini luminează o rețea complexă de companii-fantomă operate în beneficiul profitabil al mai multor membri ai familiei Biden. Cel mai remarcabil, Hunter Biden.  Să lăsăm deoparte implicațiile legale și etice ale acestei afaceri, care ridică semne de întrebare cu privire la ceea ce străinii credeau că obțin în schimbul unor sume mari de bani. Calificarea mea este în contrainformații – protejând interesele și persoanele americane împotriva eforturilor de spionaj străine. Constatările raportului, care se concentrează pe China comunistă, pot fi numite cu încredere explozive. 

DE CE SE DEFERĂ PREOCUPAREA PENTRU CHINA ÎN AFACEREA FAMILIEI BIDEN

  Schița acestei povești este cunoscută de când laptopul lui Hunter Biden a ieșit la lumină în 2020, în ciuda eforturilor ample ale complexului Democratic-Media-Tech de a-și ascunde conținutul. Miezul scandalului îl reprezintă tranzacțiile profitabile ale Biden Inc. cu o firmă din Beijing numită CEFC China Energy, care a apărut de nicăieri în urmă cu un deceniu și a devenit rapid un mare jucător pe piețele globale de energie, pentru a dispărea în mod misterios în 2018. CEFC a fost firma cu care Biden Inc. a devenit apropiată odată ce Joe Biden și-a încheiat al doilea mandat ca vicepreședinte în ianuarie 2017.  Eforturile CEFC de a intra într-o relație cu Biden Inc. datează de la sfârșitul anului 2015, când Joe Biden era încă vicepreședinte. Mai mult, CEFC a angajat mai multe companii-fantomă pentru a masca plățile mari către Biden Inc. Hunter Biden a stabilit relații cu șeful CEFC, Ye Jianming, precum și cu Gongwen „Kevin” Dong, care a fost „emisarul” CEFC în Statele Unite. Hunter Biden s-a simțit, de asemenea, prietenos cu un alt tip CEFC, Chi Ping „Patrick” Ho (Ho a fost prietenul pe care Hunter Biden l-a referit în mod memorabil drept „fostul șef de spionaj al Chinei”).

Cu alte cuvinte, Hunter Biden știa exact ce fel de oameni erau prietenii săi din Beijing. În perioada critică 2017-2018, nu a fost un secret faptul că CEFC era strâns aliat cu Partidul Comunist Chinez, cu armata sa și cu serviciile sale de informații. Chiar și CNN-ul a recunoscut în 2018: conducerea CEFC, mai ales Ye Jianming, părea a fi neobișnuit de apropiată de informațiile chineze. Înainte de aceasta, CEFC a fost eliberat din Republica Cehă datorită achizițiilor sale prin afaceri murdare, plus eforturile sale de a cumpăra politicieni și influenți cehi au fost atât de flagrante încât au atras atenția serviciului de contrainformații din Praga. Activitățile CEFC în Republica Cehă au reprezentat un caz clasic de înființare a unei companii-paravan pentru a oferi fonduri în serviciul intereselor Beijingului.  În momentul în care Biden Inc. a decis să ia milioane de dolari de la CEFC pentru servicii nespecificate, contrainformațiile occidentale știau că lucrau pentru spionajul chinez. Mai mult, Patrick Ho a fost identificat de FBI ca un spion chinez chiar atunci când Hunter Biden devenise prietenul și partenerul său. CEFC a început să se prăbușească la sfârșitul anului 2018, când Ho a fost condamnat pentru mai multe acuzații de luare de mită și spălare de bani, despre care Departamentul de Justiție a aflat doar pentru că îl spiona deja pe Ho conform Legii de Supraveghere a Informațiilor Externe. Îl spionau pe Ho pentru că știau că CEFC era legat de serviciul de spionaj chinez.  Prin urmare, FBI-ul cunoștea totul despre CEFC atunci când s-au pus în contact cu Biden Inc. Comunitatea de informații trebuia să afle în timp real, sau aproape, despre tranzacțiile financiare umbrite dintre CEFC și Biden. Unde sunt acele rapoarte de informații acum? Republicanii Camerei trebuie să spună asta, printre alte întrebări.  Știm că Biden Inc. s-a îmbogățit de pe un front de informații chinez – în schimbul a ceea ce, nu putem spune. De asemenea, știm că Joe Biden și Hunter Biden au mințit că nu au luat bani de la chinezi cum și despre relația familiei lor cu CEFC. Publicul merită întreaga poveste a ceea ce poate fi unul dintre cele mai mari scandaluri din istoria prezidențială. 

  John R. Schindler
(fost ofițer la Agenția de Securitate Națională (CIA) în calitate de analist senior de informații și ofițer de contrainformații).
Via Washington Times

Membrii clanului Biden cărora li s’au distribuit sume importante de bani: Hunter Biden, James Biden, soția lui James Biden, Sara, văduva lui Beau Biden și fosta iubită a lui Hunter Biden, Hallie Biden, fosta soție a lui Hunter Biden, Kathleen Buhle, soția lui Hunter Biden, Melissa Cohen și cei trei copii ai lui Joe Biden și/sau ai lui James Biden. Toate aceste persoane au primit plăți de la entități străine.

Lasă un răspuns